MET ggz zoekt een

Begeleider A, combinatie Ambulant en Safehouse

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Geleen Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Ben jij iemand die gelooft dat iedereen kan herstellen van psychische klachten of verslaving? Vind je ook dat ieder mens mee mag doen in de maatschappij?

Met jouw waardevolle begeleiding kun je dan ook écht het verschil maken voor onze kwetsbare cliënten!

We hebben een mooie vacature binnen ons Safehouse in Noord-Limburg. Safehouse is een voorziening waar mensen na een behandeling van hun verslaving terecht kunnen voor ondersteuning bij hun verdere herstel.

Wil jij samen met ons aan het nieuwe Safehouse gaan bouwen? Heb je ervaringskennis en/of ervaring met verslavingszorg, community reinforcement approach en het Minnesota 12-stappenmodel? Of ben je bereid je hierin te ontwikkelen?

Ben jij vernieuwend, initiatiefrijk en een rots in de branding voor onze cliënten?

Lees dan snel verder en solliciteer!

We werken samen MET: onze partners beschermd wonen, externe partners zoals verslavingszorginstellingen, sociale basis en diverse gemeentes.

MET Safehouse

Safehouse biedt bescherming tegen de verleidingen van verslavende middelen. Met steun van ervaringsdeskundigen, begeleiders en medebewoners zetten cliënten stappen naar een toekomst zonder verslaving. Er is o.a. aandacht voor dag invulling, werk, sociale relaties, omgaan met zucht.

Wat houdt de functie in?

Je begeleidt en ondersteunt mensen in hun herstelproces. Je gaat aan de slag met dingen die voor onze cliënten van waarde zijn. Dit doe je vanaf kennismaking totdat onze cliënt zelfstandig verder gaat. Je werkdag is elke dag anders, jij kunt voor onze cliënten hét verschil maken. Coachen, begeleiden, zorgen: jij kan het allemaal.
 • Je stelt samen met de cliënt en eventuele naasten een begeleidingsplan op, gericht op het versterken van de zelfredzaamheid, het herstelvermogen en/of het behalen van begeleidingsdoelstellingen van de cliënt.
 • Je evalueert het plan en stelt het plan regelmatig bij.
 • Je begeleidt de cliënt volgens het begeleidingsplan.
 • Je zorgt voor afstemming van het begeleidingsplan met het sociaal maatschappelijk netwerk en eventueel overige zorgverlening.
 • Je activeert en stimuleert de cliënt en werkt toe naar herstel.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het begeleidingsaanbod en zorgverlening binnen MET de Wijk. Je doet verbetervoorstellen en maakt deel uit van werkgroepen.

MET jou
 • Bevlogen collega, die zelfstandig te werk gaat binnen zijn/haar vakgebied;
 • Een groot verantwoordelijkheid gevoel, maar ook kan terugvallen op collega’s indien nodig;
 • Jij leeft en voelt mee met cliënten, maar weet ook een goede balans te houden tussen afstand en nabijheid;
 • Relevante opleiding afgerond (minimaal kwalificatieniveau 4);
 • Kennis van relevante methodieken en van psychopathologie en kun je deze adequaat toepassen;
 • Kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving en ben je bereid op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelen;
 • De functie is grotendeels ambulant in combinatie onregelmatigheidsdiensten binnen het safe house;

Herken jij je in deze omschrijving? Dan heb jij alles in huis om onze nieuwe begeleider A, ambulant en safe house te worden!

MET ggz is er voor jou

Als begeleider kun je rekenen op uitdagend en zinvol werk binnen een professionele en veilige werkomgeving. Je krijgt veel ruimte om jouw kennis en ervaring in te zetten en te handelen naar eigen inzicht binnen jouw vakgebied.
 • Ruime keuze aan opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Budget in te zetten voor werk-privé balans.
 • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets, laptop of IPad aan te kopen.
 • Sporten tegen een gereduceerd tarief.
 • Onze arbeidsvoorwaarden en salarisschaal zijn conform CAO GGZ FWG 45.

MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz, MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Meer informatie en solliciteren

Heb je vragen over de vacature of wil je vrijblijvend een kop koffiedrinken of eens meelopen?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372.

Contact functie inhoudelijk: Wanda van Mill, Teamleider Bedrijfsvoering Venlo, wvanmill@metggz.nl, 06-21824570.

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.