Daelzicht zoekt een

Begeleider A Daalzicht 1BC (MVB)

Dienstverband

28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Ben jij op zoek naar een mooie begeleidersfunctie in de gehandicaptenzorg in Midden-Limburg? Ben jij een ervaren begeleider die graag bijdraagt aan goede zorg en een fijne plek om te wonen en werken voor zowel onze cliënten als collega’s?

Voor onze locatie Daalzicht 1bc in Heel zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Begeleider A
28 uur, Heel
 

Zo ziet jouw baan eruit

Als begeleider A bestaan je werkzaamheden uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Als begeleider A ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Coördinerend begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt d.m.v. het gezamenlijk oppakken en uitwerken van het ondersteuningsplan. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden.

Ook bedenk je creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert, daarnaast kunnen er verpleegtechnische handelingen voorkomen. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten.
 

Locatieprofiel

Op locatie Daalzicht 1bc in Heel verblijven 14 van onze cliënten in een ruime woonsetting. Onze cliënten vallen in de leeftijdscategorie 23 tot 67 jaar en hebben naast hun verstandelijke beperkingen ook te maken met gedragsproblematiek en autisme. Dit maakt het een uitdagende groep met een breed scala aan zorgvragen, waarbij iedere cliënt vraagt om een specifieke benadering. Het niveau van de cliënten is matig verstandelijk beperkt.

We hebben te maken met diverse ziektebeelden, waaronder Syndroom van Down, Autisme, Fragile X syndroom. Dit zorgt ervoor dat onze medewerkers in staat moet zijn om verschillende begeleidingsstijlen aan te bieden en goed te kunnen anticiperen bij verschillende zorgvragen. Toch is de Geef me de 5 methode (wie, wat, waar, hoe en wanneer) voor iedere cliënt van belang.

Het merendeel van de cliënten gaat graag op uitstapje, te denken valt aan de disco, avondclub, sjoelen, Taveerne.  De een gaat met begeleiding, de ander kan zelfstandig. Een fijne groep om mee en voor te werken!
 

Dit bieden wij

 • Een salaris conform inschaling volgens de CAO gehandicaptenzorg in FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Bij aanvang direct een vast dienstverband voor 28 uur per week, hierbij gelden 2 maanden proeftijd.
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken en om up-to-date te blijven binnen jouw vakgebied.
   

Herken jij jezelf hierin?

 • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-4, SPW/MMZ-4, (z-)verpleegkundige,  of HBO-SPH, Social Work of Pedagogiek.
 • Je bent geduldig, vriendelijk, verbaal sterk, straalt rust en vertrouwen uit en bent in het bezit van een gezonde dosis humor.
 • Je bent bereid om te werken in een wisselend rooster (inclusief weekend- en avonddiensten).
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep.
   

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!
 

Belangstelling en solliciteren
Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, tot en met 7 augustus 2022. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel Engelen, Leidinggevende Zorg, via 0653393993. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Frank Dullens, Recruiter, via 0611179029. 

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.