Daelzicht zoekt een

Begeleider A Gehandicaptenzorg

Dienstverband

24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg? En dat het liefste met een groep cliënten met uiteenlopende hulpvragen? En dat in een omgeving waarbij geen dag hetzelfde is, maar 1 ding nooit verandert, namelijk dat wij onze cliënten de best mogelijke zorg en begeleiding willen bieden? Dan past deze vacature bij jou!

Voor onze locaties Daalzicht 1A in Heel hebben wij een vacature voor:

Begeleider Gehandicaptenzorg
24 uur p.w., vast contract, FWG 40

Zo ziet jouw baan eruit

Als begeleider bied je, zowel individueel als in teamverband, begeleiding aan de cliënten woonachtig op deze locatie in Heel. Dit doe je in samenspraak met je collega’s waarbij wordt gewerkt vanuit een ondersteuningsplan. Binnen deze woongroep is het erg belangrijk dat je werkt vanuit de houding zorgen dat (faciliteren) in plaats van zorgen voor (verzorgen). Bij het begeleiden is ook altijd ruimte voor humor en persoonlijke aandacht. Gezelligheid maak je tenslotte samen. Je bent iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent creatief en zoekt, voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënt.

Locatieprofiel

De locatie Daalzicht 1A is een woonhuis in Heel waar in een huiselijke en gezellige woonomgeving bewoners worden begeleid en verzorgd. De doelgroep is zeer divers. De leeftijd verschilt tussen de 36 en 77 jaar. Alle cliënten zijn mobiel. Op deze locatie hebben we te maken met diverse beelden, waaronder, autisme, Fragile X syndroom,  auditieve en visuele problematieken. Er zijn cliënten waarmee je een gezellig praatje kunt maken, maar we hebben ook cliënten  waar weinig tot geen verbale communicatie mee mogelijk is. Volop afwisseling en uitdaging dus! Het zorgt ervoor dat jij als begeleider in staat moet zijn om verschillende begeleidingsstijlen aan te bieden, goed en snel moet kunnen omschakelen wat betreft begeleidingsstijlen en goed dient te kunnen anticiperen op de verschillende zorgvragen. Je moet goed signaleren en anticiperen. Onze cliënten houden van gezelligheid, maar zijn gebaat bij structuur, veiligheid en duidelijkheid.

Het merendeel van de cliënten houdt van samen gezellig wat ondernemen, zowel in huiselijke kring als daarbuiten. Te denken valt aan de disco, koffie drinken, terrasje pikken, naar de winkel gaan, wandelen, fietsen, spelletjes spelen op de woongroep, avondclub, sjoelen en de Taveerne (ontmoetingsplek). De één gaat met begeleiding, de ander kan zelfstandig gaan.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van Begeleider A.
  • Een vast contract voor 24 per week.
  • Flexibele diensten en invloed op je rooster.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. Je bent geduldig, maar staat tegelijkertijd stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen opzoekt. Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn, zoals Verpleegkunde, MMZ4, SPW.
  • Flexibiliteit want op deze locatie worden dag-, avond- en weekenddiensten gedraaid (geen nachten).

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website Werken bij Daelzicht | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren
Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Heb je vragen over de locatie en/of de vacature neem dan contact op met Coördinerend Begeleider Yentl Vaessen via 06-11068987.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.