Daelzicht zoekt een

Begeleider A Hof van Heel (LVB)

Dienstverband

24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel Koningslust Sevenum Venlo Swolgen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij ook aan de slag op onze gloednieuwe locatie in Heel? Ben jij de begeleider die onze cliënten helpt om in een fijne, duidelijke en daarmee veilige omgeving stappen te maken richting meer zelfstandigheid?  Dan past deze vacature mogelijk bij jou!

Voor onze nieuwe locatie het Hof van Heel  in Heel (regio Roermond) hebben wij nog één vacature open staan voor de functie:

Begeleider A (LVB)
24 uur per week, Heel

Zo ziet jouw baan eruit
Je werkzaamheden bestaan uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. De nadruk van jouw taken ligt op de begeleiding van de bewoners in hun dagelijkse ritme. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden. Je bedenkt creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten (geen slaap- of nachtdiensten).

Locatieprofiel
Je gaat aan de slag op de prachtige nieuwbouwlocatie Hof van Heel.

Hier heb je vast al mooie beelden van voorbij zien komen (zo niet, kijk eens op: https://www.daelzicht.nl/wonen/hof-van-heel !). Het Hof van Heel is een nieuw woon-/zorggebouw met 51 appartementen, waar onze cliënten komen te wonen. Naast de 51 appartementen zijn er vijf gezellige centrale woonkamers, waar cliënten en begeleiding kunnen samenkomen.

De bewoners waar jij begeleider van wordt zijn jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Ze wonen zoveel mogelijk zelfstandig, de individuele mogelijkheden zijn hierbij het uitgangspunt. De bewoners trekken zich terug als ze daar behoefte aan hebben, maar zoeken elkaar ook op voor gezelligheid of om samen te eten. De bewoners hebben allemaal op hun eigen manier behoefte aan de nabijheid en de begeleiding van de medewerkers van Daelzicht.

Op deze locatie staat een nieuw team van medewerkers wat zich nog moet ontwikkelen en er wordt samengewerkt met een betrokken sociaal netwerk van de cliënten. De “supportvisie” is leidend voor de begeleiding. Werken vanuit de supportvisie betekent werken met als uitgangspunt dat mensen met een verstandelijke beperking, net als ieder ander, recht hebben op een volwaardig bestaan en dat zij hierin de ondersteuning horen te krijgen die zij daarbij nodig hebben. De trialoog cliënt – familie – professional is hierbij van groot belang.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.025,- en € 2.993,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract voor 24 uur per week in de functie van Begeleider a.
  • Flexibele diensten en invloed op je rooster.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?
Om onze cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. Je bent geduldig, maar staat tegelijkertijd stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen opzoekt. Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn, Social work of pedagogiek.
  • Flexibiliteit; je werkt in wisselende diensten (geen nachten);
  • Je hebt bij voorkeur affiniteit met de doelgroep LVB/gedrag;
  • Het enthousiasme om met een nieuwe locatie, nieuw team en nieuwe groep bewoners aan de slag te gaan met alles wat daarbij komt kijken!

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren
Enthousiast geworden over deze vacature (V09.07)? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’ tot en met 22 september 2021. Voor meer informatie kun je terecht bij Nadja Krautkremer, coördinerend begeleider, via 06-21509527. Meer weten over de procedure? Bel Yvonne van Bezel, recruiter, via 0615265372.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.