MET ggz zoekt een

Begeleider A, Panningen

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Geleen Heythuysen Weert Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dat jij psychisch kwetsbare cliënten wil helpen weer op eigen benen te staan vinden wij bewonderingswaardig. Ontwikkeling, zelfstandigheid en doorstroom is belangrijk voor onze cliënten, waarbij we korte haalbare doelen stellen. Niet zorgen voor, maar zorgen dat!

Met jouw waardevolle begeleiding kun je dan ook écht een verschil maken voor deze mensen. Lees snel verder en wie weet vervul jij binnenkort onze Begeleider A vacature!

MET het team

Werken in een jong, gezellig en vast team, cliënten begeleiden vanuit een beschermd wonen situatie, zorg bieden aan ouderen: het klinkt voor jou als muziek in de oren. Laten wij nu net op zoek zijn naar zo iemand als jij die ons team in Weert kan versterken. Met jouw affiniteit met groepsdynamica en groepswerk blend jij binnen een mum van tijd in binnen ons team als begeleider A.

Wat houdt de functie in?

Coachen, begeleiden, zorgen: jij kan het allemaal. Jij neemt als begeleider A de taak om voor alle bewoners van je locatie te zorgen dan ook maar al te graag op je. Naast dat je daarbij groepen begeleid, begeleid je ook individuen. Je gaat 1-op-1 gesprekken aan met cliënten, maar ook ketenpartners, behandelaren en anderen die betrokken zijn rondom de zorg van de cliënt.

Als begeleider A denk je mee met de cliënten. Je hebt oog voor hun wensen, mogelijkheden en doelen. Bij jou voelen zij zich direct op hun gemak! Observaties bespreek je vervolgens in teamoverleg en de dossiers van je cliënten houd je zorgvuldig bij.

Je bent in staat om een lerende en huiselijke omgeving te creëren. Je bent duidelijk, betrouwbaar en handelt consequent. Je bent creatief in het bedenken van hoe je de ‘’ontwikkeling en groei naar zelfstandigheid’’ vorm kunt geven en kunt dit samen met de rest van het team uitvoeren.

Dit zijn jouw werkzaamheden als Begeleider A op een rijtje:
 • Je stelt samen met de cliënt en eventuele naasten een begeleidingsplan op, gericht op het versterken van de zelfredzaamheid, algemene dagelijkse levensverrichtingen, het herstelvermogen en/of het behalen van begeleidingsdoelstellingen van de cliënt.
 • Je evalueert het plan en stelt het plan regelmatig bij.
 • Je begeleidt de cliënt volgens het begeleidingsplan.
 • Je zorgt voor afstemming van het begeleidingsplan met het sociaal maatschappelijk netwerk en eventueel overige zorgverlening.
 • Je activeert en stimuleert de cliënt en werkt toe naar herstel.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het begeleidingsaanbod en zorgverlening binnen MET de Wijk. Je doet verbetervoorstellen en maakt deel uit van werkgroepen.

Wie ben jij?

Jij staat bekend als die ene bevlogen collega, die zelfstandig te werk gaat binnen zijn/haar vakgebied, een groot verantwoordelijkheid gevoel heeft, maar ook kan terugvallen op collega’s indien nodig. Jij leeft en voelt mee met cliënten, maar weet ook een goede balans te houden tussen afstand en nabijheid.

Daarnaast heb je een relevante opleiding afgerond (minimaal kwalificatieniveau 4). Ook heb je kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving en ben je bereid op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelen. Tenslotte heb je kennis van relevante methodieken en van psychopathologie en kun je deze adequaat toepassen.

Herken jij je in deze omschrijving? Dan heb jij alles in huis om onze nieuwe begeleider A te worden!

MET ggz is er voor jou

Als Begeleider A kun je rekenen op uitdagend en zinvol werk binnen een professionele en veilige werkomgeving. Je krijgt veel ruimte om jouw kennis en ervaring in te zetten en te handelen naar eigen inzicht binnen jouw vakgebied.

Heb je ideeën over nieuwe ontwikkelingen of voor mogelijke verbeteringen? Ook daar staat we altijd voor open.

Je krijgt dus:
 • Een zelfstandige functie waarin veel ruimte is voor eigen inbreng;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen in het vak;
 • Een fijne werkomgeving met een gevarieerde cliëntenpopulatie;
 • Een team van enthousiaste collega’s.

Binnen MET ggz vinden we een goede werk-privé balans erg belangrijk, bovendien hebben we goede arbeidsvoorwaarden:

Zo hebben we zowel parttime als fulltime mogelijkheden
 • We hebben goede arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, FWG 45
 • Daarnaast hebben we een goede reiskostenvergoeding
 • En een zeer goede pensioenregeling

Tenslotte bieden wij diverse mogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen en spelen we bovendien graag een rol in de vitaliteit van onze medewerkers door middel van:
 • Een ruime keuze aan Opleidingsmogelijkheden
 • Een fietsregeling waarmee je fiscaal voordelig een (elektrische) fiets kunt kopen
 • Heb je de mogelijkheid een PC, laptop of iPad met fiscaal voordeel aan te kopen
 • En kun je sporten tegen een gereduceerd tarief

Maak kennis met MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz, MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Wil jij onderdeel zijn van een deskundig team met oog voor elkaar? Binnen MET ggz gaan samenwerking en een hoge mate van professionaliteit hand in hand.

Meer informatie en solliciteren

Locatie: Panningen

Aantal uren: 24-28 uur
Heb je informatie over de vacature of wil vrijblijvend een kop koffie drinken of eens meelopen?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372.

Contact functie inhoudelijk: Habiba Hayati, Teamleider Bedrijfsvoering Regio Weert, hhayati@metggz.nl, 06-23086005.

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.