SGL zoekt een

Begeleider activiteitentcentrum (project Dimenzie te Weert)

Dienstverband

8 uren (in overleg meer uren bespreekbaar)

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

‘Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier’

SGL geeft specialistische zorg aan mensen met hersenletsel. Onze cliënten hechten veel waarde aan (toekomst) perspectief en daar op hun eigen invulling aan te geven. Zo bieden wij een totaalpakket aan diensten: wonen met begeleiding, individuele en groep begeleiding, dagbesteding, behandeling en training. SGL is gevestigd in Limburg op 30 locaties van Maastricht tot aan Velden in Noord-Limburg. Met ongeveer 550 medewerkers, 400 vrijwilligers ondersteunen wij ca. 1.400 cliënten. Voor meer informatie zie: www.sgl-zorg.nl

In september/ oktober starten we met een nieuwe groep mensen vitaal dementerenden, specifiek voor hoger opgeleiden.

Begeleider AC (project Dimenzie)
Op een mooie locatie willen we een aanbod aan activiteiten toegesneden op vitaal dementerenden die zowel fysiek als cognitief uitgedaagd willen worden. We zoeken mensen die als kartrekker voor dit project willen functioneren. Vooralsnog starten we met één dag in de week. Je bent pionier voor dit project maar kan zeker ook leunen op ervaring van je collega’s met Dimenzie uit andere regio’s.

Wat ga je doen?
Rond 8.30 start je met de voorbereiding van de dag en zet je alvast materiaal klaar dat gebruikt gaat worden.
Cliënten arriveren tussen 09.15 en 09.45 uur. Je ontvangt de cliënten met een warm welkom en helpt zo nodig met het uittrekken van de jas en het tekenen van de dag presentie. Tot 10.00 uur drink je samen met de cliënten koffie, je maakt grapjes met de cliënten, jij zorg voor inspiratie aan de tafel.
De start van het ochtendprogramma is om 10.00 uur, waarbij jij een keuze hebt gemaakt uit de verschillende mogelijkheden in ons activiteitenaanbod. Met de keuze van de activiteit houd je ook rekening met de interesses van deze groep hoger opgeleiden.
Om half 12 stopt het eerste dagdeel van de activiteiten. Ondersteuning tijdens de toiletgang maakt dan onderdeel uit van je taken.
Vanaf 12.15 uur is de lunch. Onder het eten ondersteun je deze cliënten waar nodig met het eten en drinken.
Om 13.30 uur start de middagactiviteit.
Rond de klok van half 4 krijgen onze cliënten voor het vervoer naar huis nog een kop koffie of iets fris. Je helpt cliënten daarna met hun jas aan te doen, zodat de cliënt bijtijds klaar is voor het vervoer naar huis.
Jij hebt die dag gezorgd voor leuke inspirerende activiteiten, waarbij je cliënten hebt gestimuleerd en aandacht hebt gegeven, zodat ze fijne dag hebben gehad.
Om 17.00 uur als je je activiteit hebt opgeruimd en rapportages klaar zijn, ga je met een tevreden en voldaan gevoel naar huis.

Jouw kwaliteiten:
• je hebt een op de functie gerichte afgeronde opleiding op minimaal MBO4-niveau;
• affiniteit en ervaring hebben met de doelgroep vitale mensen met beginnende dimensie en dan voornamelijk met cliënten met een hoog opleidingsniveau;
• affiniteit met creatieve, educatieve activiteiten. Denk hierbij aan kunst & cultuur, klassieke muziek, bridge;
• goede sociale en communicatieve vaardigheden;
• zelfstandig kunnen werken, en het leuk vinden om een nieuwe groep op te starten;
• ervaring in het werken met zorgplannen is een pré;
• uiteraard staat bij jou de cliënt centraal en zijn/haar behoefte is leidend;
• je houdt van uitdaging, bent flexibel en stressbestendig.

Ons aanbod:
Voor het project Dimenzie zoeken wij iemand voor 8 uren per week. Als jij meer uren wilt werken dan is dit mogelijk. Je wordt dan voor de overige uren ingezet in ons activiteitencentrum in Weert of Swalmen.
Met het team ga je je inzetten om het maximale uit de cliënten te halen, jij krijgt een goed salaris (max. €2.807, fte dienstverband en volgens de CAO: FWG 40)
De balans in ontspanning en werk is bij ons gewaarborgd, wij zorgen goed voor elkaar!

Heb je nog vragen?
De teamleider Francis Schlijper kun je gewoon bellen, zij beantwoordt je vragen.
Ook kun je haar bellen of whatsappen, op telefoonnummer (06) 30 39 33 07.
Nog beter, kom even langs voor een kop koffie met Francis!

Ja, ik wil deze baan!
solliciteren@SGL-zorg.nl
o.v.v. vacaturenummer MP2019.61