PSW zoekt een

Begeleider B Logeer- en Trainingshuis Horn

Dienstverband

10 - 24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Horn

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleider B gezocht voor het logeer- en trainingshuis in Horn!
Je bent goed met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, kunt snel echt contact maken, bent flexibel, zelfstandig, proactief, hebt een gezonde dosis humor en bent in het weekend beschikbaar. Klinkt bekend? Dan willen we jou graag ontmoeten!
Het logeer- en trainingshuis van PSW biedt logeeropvang voor kinderen en/of jeugdigen. Het logeer- en trainingshuis ligt in Horn en is het gehele jaar van vrijdagmiddag tot en met zondagavond geopend en doordeweeks tijdens schoolvakanties.
Benieuwd naar deze locatie? Monique laat je graag visueel een kijkje nemen op deze locatie, klik hier voor het filmpje.
Wat ga je doen?
Het logeer- en trainingshuis biedt ouders de mogelijkheid om kinderen in vertrouwde handen en in een veilige, kindvriendelijke omgeving achter te laten. De nadruk ligt op goede verzorging, begeleiding en op ontspanning. In het logeerhuis ontvangen we kinderen tot ongeveer 18 jaar, we organiseren een weekend met leuke activiteiten en nemen de zorg voor de kinderen een weekend over van de ouders. Het trainingshuis is een locatie die nu sinds twee jaar geopend is en waar we jongeren tot 23 jaar ontvangen, en waar de nadruk ligt op de stap richting (deels) zelfstandig wonen. Naast de gezellige activiteiten tijdens het weekend ligt de nadruk dus ook op de zelfstandige persoonlijke verzorging en het huishouden. Hierin hebben de jongeren begeleiding en coaching nodig.
Als begeleider B creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de kinderen. Het uitvoeren van ondersteunende en begeleidende cliëntgerichte werkzaamheden. Daarnaast werk je nauw samen met ouders die zeer betrokken zijn bij hun kind en heb je te maken met andere partijen. Als begeleider B stel je ook ondersteuningsplannen op en hou je deze bij. Deze taken kun je doordeweeks uitvoeren, buiten het werken op de groep om. Net zoals vergaderingen of het voorbereiden van gesprekken.
De functie brengt met zich mee dat er hoofdzakelijk in het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt. Dat betekent een beschikbaarheid van vrijdag (eind van de middag) tot en met zondagavond, en in vakanties. Uiteraard word je niet elk weekend of de hele vakantie ingezet.
Wat hebben we te bieden:
 • Goede werksfeer met veel vrolijke gezichten en fijne collega's.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
 • Een contract voor gemiddeld 10 uur per week, hierbij ben je om het weekend werkzaam. Eventueel zou je een combinatie kunnen maken met een andere zorgvorm binnen PSW zodat je meer uren werkt bv 24 uur.
 • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband.
Wat verwachten we van jou:
 • Relevante agogische opleiding op minimaal niveau 4.
 • Affiniteit met en ervaring in het werken met kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.
 • Je bent bekend met verzorging en medicatieverstrekking.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden m.n. in relatie tot de ouders van de logees.
 • Flexibel en creatief zijn met betrekking tot de vrijetijdsbesteding van de kinderen.
 • Bereidheid om slaapdienst te verrichten.
 • Oog voor huishoudelijke en beheers-aspecten.
Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact op met Anne Rompa telefoonnummer 06 82775981 of a.rompa@psw.nl
Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.