Koraal zoekt een

Begeleider Behandelgroep EVB - locatie Op de Bies

Dienstverband

26 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Op de Bies zoekt voor de behandelgroep aan de Hereweg 153C een Begeleider.

Over de functie

Je wordt ingezet binnen de behandelgroep Hereweg 153C. Deze woongroep bestaat uit 8 cliënten. Elke cliënt beschikt over een ZZP 7 indicatie, sommigen aangevuld met tijdelijke meerzorg. Naast de ernstige verstandelijke beperking komen er gedragsproblemen voor. De intensiteit van de gedragsproblemen is naarmate de cliënten ouder werden significant afgenomen. Rust en het bieden van structuur blijft ook nu nog een belangrijk aspect voor deze doelgroep.

Behandelplannen en natuurlijk de individuele behoeften en wensen zijn het uitgangspunt in de begeleiding van deze cliënten. De begeleidingsvorm wordt in een multifunctioneel team vastgesteld, gemonitord en waar nodig bijgesteld.

De woongroep is gekoppeld aan een dagbestedingsruimte waardoor je tijdens je diensten ook dagbesteding biedt aan cliënten.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden en/of thuiszorg.

Wat bieden wij?

Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.
  • Inschaling conform FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €2.016 - max 3.084 bruto/mnd (o.b.v. 36 u/w).
  • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
  • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
  • Een jaarcontract voor minimaal 26 uur per week, welke bij gebleken geschiktheid om kan worden gezet in onbepaalde tijd.
    Liever meer of minder uren werken? Dan gaan we graag met je in overleg.
  • Ingangsdatum: zo snel mogelijk.

Wat vragen wij van jou?


Werken in bovenstaande setting vraagt van jou: de nodige ervaring in omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag, zelfreflectie, durven handelen in voorkomende situaties, eigen grenzen aan kunnen geven, open staan voor én het geven van feedback en om kunnen gaan met veranderingen.

Je weet om te gaan met verschillende vormen van agressie, waarbij je adequaat reageert in het geval van escalaties. Je bent sterk in bejegening en communicatie waardoor je indien nodig situaties kunt de-escaleren, en je hebt het vermogen om grenzen te stellen bij grensoverschrijdend gedrag.

Signalering- en/of behandelplannen weet je te interpreteren en toe te passen met de bestaande behandelvisie en je kunt participeren in het sociale netwerk rondom de cliënt.

Daarnaast:
  • Ben je in het bezit van minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding.
  • Heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie, en ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van zowel individuele alsook groepsgerichte activiteiten en vrijetijdsbestedingen, conform het individuele behandel-/ondersteuning- en/of activiteitenplan.
  • Heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.

Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Anita Frijns (Teamleider): 06 - 51 32 17 74.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst. Interne kandidaten hebben, bij gebleken geschiktheid voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Onze correspondentie over het verloop van de procedure versturen wij per e-mail.


Reageren


Interesse in deze afwisselende en boeiende functie? Wij ontvangen graag je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV!