Koraal zoekt een

Begeleider Behandelgroep EVB/MVB - Op de Bies Landgraaf

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor de module Behandeling zijn wij op zoek naar een begeleider Behandelgroep (EVB/MVB) voor 28 uur per week. Meer uren zijn mogelijk in overleg, eventueel in combinatie met de Flex Module.


Over de functie


Voor onze woning Hereweg 157a zijn we op zoek naar een nieuwe collega!

De woning Hereweg 157 is een woonvorm waar veelal cliënten wonen met een matig of ernstig verstandelijke beperking. Er wonen respectievelijk 7, 4 en 4 cliënten. De accentverschillen binnen de woningen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënt, maar ook in de mate van begeleiding en behandeling. Je begeleidt cliënten met gedragsproblemen, bij wonen en bij dagbesteding. De begeleiding en de behandeling is erop gericht ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om een zo lang mogelijk en zelfstandig mogelijk, invulling te geven aan hun leven. Ook het voeren van eigen regie over hun eigen leven en zelf keuzes kunnen maken is wat ze belangrijk vinden. Je creëert een voorspelbare, veilige leefomgeving binnen een huiselijke sfeer. Je helpt mee in de dagdagelijkse taken en in de uitvoering van het behandelplan van die cliënten. Dit doe je samen met een multidisciplinair team (o.a. gedragswetenschapper, teamleider, psychiater, arts en wettelijk vertegenwoordiger). Het contact met verwanten en wettelijk vertegenwoordigers is belangrijk. Enkele cliënten bezoeken overdag een dagbesteding en de overige cliënten krijgen dagbesteding binnen de groep aangeboden.
 • Hereweg 157a heeft een pedagogisch/sociaal karakter waar gestreefd wordt naar het veelal samen doen van activiteiten.

 • Hereweg157b biedt een prikkelarme gestructureerde woonomgeving voor mensen met autisme.

 • Hereweg 157c biedt een gestructureerde woonomgeving, eveneens als een behandel-klimaat.

De diensten vallen tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt onregelmatig gewerkt volgens een, zo veel mogelijk, vast rooster.


Wat bieden wij?


Leuke en betrokken collega's en een prettige werksfeer! Je komt in een fijne omgeving waar je jezelf mag zijn. Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze samen verder te ontwikkelen met de bewoners en je collega's! Meer uren binnen de module werken is bespreekbaar.

Daarnaast..
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

 • Inschaling conform functiegroep 45 van de cao gehandicaptenzorg. Minimaal € 2.381,- en maximaal € 3.452,- bruto per maand. (Op basis van 36 uur per week.)

 • ORT, reiskostenvergoeding van 13 cent per km, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden

 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

 • Mogelijkheid voor een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.


Wie zoeken wij?


Enthousiaste en gedreven collega's met een gezonde dosis humor die openstaan voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg! Je vindt het een uitdaging om deze toe te passen in de praktijk. Je durft out-of-the-box te denken en wil het liefst 'het stukje proberen te ontrafelen' als het gaat om gedrag wat minder goed te begrijpen is. Jij accepteert de cliënt om wie hij is. Hij mag zijn wie hij is en dat is goed zo!

Zowel zelfstandig als in teamverband kom jij goed tot je recht. Je durft kritisch naar jezelf te kijken en staat open voor feedback.

Daarnaast..
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ, SPW) of niveau 5 (Social Work, Pedagogiek).

 • Je hebt affiniteit, kennis en/of ervaring met de doelgroep, inclusief verzorging van cliënten.

 • Je kunt de- escalerend werken.

 • Je bent in staat om te participeren in het sociale netwerk rondom de cliënt en deze te onderhouden en/of verder uit te breiden.

 • Je kunt een zorgplan opstellen en de gewenste begeleiding vormgeven bij het persoonlijk begeleiderschap.

 • Je bent taakverantwoordelijk en -volwassen.

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Mariëlle Dohmen, teamleider regio Parkstad, te bereiken via telefoonnummer 06 29 40 84 83 of via MDohmen@koraal.nl


Reageren


Heb je interesse? Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 1 december 2022 via het sollicitatieformulier.