Koraal zoekt een

Begeleider Behandelgroep - Op de Bies - EVB

Dienstverband

32 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Op de Bies zoekt een enthousiaste Begeleider voor de woning Hereweg 153D.

Weet jij precies wat te doen bij complexe situaties? Zie jij de uitdaging in het "lezen" van onbegrepen gedrag? Stel jij jezelf te doel om een glimlach op het gezicht van onze cliënten te laten verschijnen? Dan voel jij je bij ons vast thuis!
(32 uur per week)


Waar ga je werken en wat ga je doen?

Samen luisteren en bewegen op muziek van vroeger, genieten van een handmassage , lekker genieten van het zonnetje in de belevingstuin, spelen met de Tovertafel of stralen omdat je met carnaval uitgeroepen word tot Prins van de woning!

"Het zijn de kleine dingen die er toe doen".

Binnen de woning Hereweg 153D wonen 7 volwassenen in de leeftijd van 25 - 60 jaar. Het merendeel van hen beschikt over een ZZP 7 indicatie, sommigen aangevuld met tijdelijke meer-zorg. Een aantal van de cliënten kunnen zich verbaal verstaanbaar maken, anderen doen dat middels non-verbale communicatie.

Er wordt niet alleen groepsgericht gewerkt, maar ook 1-op- 1-begeleiding geboden.

Je begeleidt de cliënten gedurende de dag tijdens de verschillende fases van hun dagprogramma. De cliënten hebben baat bij een gestructureerde dag invulling en samen met je collega's creëer je een veilige en voorspelbare omgeving.

Behandelplannen en de individuele behoeften en wensen van onze cliënten vormen altijd het uitgangspunt in de begeleiding. De begeleidingsvorm wordt in een multifunctioneel team vastgesteld, gemonitord en waar nodig bijgesteld. Er is sprake van een intensieve samenwerking met je directe collega's, de arts, gedragswetenschapper, teamleider en overige externe deskundigen.

Ondanks de behoefte aan structuur en het volgen van de behandelplannen is het bevorderen van de zeggenschap van de cliënt een van de speerpunten in de begeleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor sfeer en gezelligheid in de woning. Vanuit de methodiek: "Ervaar het maar" worden de cliënten meegenomen door de verschillende seizoenen en feestdagen. Dit komt ook terug in de gezellige inrichting van de woonkamer.

Verzorging maakt deel uit van jouw werkzaamheden. Een vast onderdeel is de dagbesteding, die vindt zowel in de woongroep als ook in de eigen werkruimte plaats.

Onder andere door de veelzijdigheid van de zorgvragen en de daardoor nauwe contacten met verschillende disciplines is er volop gelegenheid om je te ontwikkelen.

Waarom moet je bij ons komen werken?

Naast het feit dat we het hebben over een functie waarin je uitgedaagd wordt, waarin je verder moet kijken dan het getoonde gedrag en waarbij geen dag hetzelfde is, zijn er volop kansen om je te ontwikkelen binnen een dynamische organisatie.

Ook bieden wij:
 • Een gepassioneerd, betrokken, deskundig maar zeker ook gezellig team waarin men voor elkaar klaar staat.
 • Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.
 • Inschaling conform functiegroep 45 van de cao gehandicaptenzorg. Minimaal €2.085 en maximaal €3.189 bruto per maand (Op basis van 36 uur per week).
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Een combinatie in uren in combinatie met andere werkplekken is in overleg mogelijk.
 • In eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid.
Wat vragen we van jou:
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4 en hebt affiniteit hebben met mensen met een ernstig verstandelijke beperking en gedragsvraagstukken.
 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie.
 • Je bent kritisch naar jezelf en anderen en niet bang om je visie uit te spreken.
 • Je bent proactief en creatief in het zoeken naar oplossingen en speelt in op onvoorziene omstandigheden.
 • Je participeert in het sociale netwerk rondom de cliënt en helpt mee dit te onderhouden.
 • Je hebt ervaring of wilt leren met het ontwikkelen en begeleiden van zowel individuele alsook groepsgerichte activiteiten en vrijetijdsbestedingen.
 • Je bent respectvol en in het bezit van empathisch vermogen.
 • Je kunt of wilt leren om signalering- en/of behandelplannen te interpreteren en toe te passen met de bestaande behandelvisie.
 • Je hebt relativeringsvermogen en humor.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of de mogelijkheid bespreken om een kijkje te komen nemen? Neem dan gerust contact op met Anita Frijns, Teamleider, te bereiken via: 06 - 51 32 17 74 of afrijns@koraal.nl


Interesse:

Ben je geïnteresseerd geraakt, aarzel dan niet en solliciteer direct door ons, vóór 20 mei a.s., je CV en motivatie te sturen via het sollicitatieformulier!