Koraal zoekt een

Begeleider Behandelgroep - Op de Bies - EVB/MVB

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor de module Behandeling zijn wij op zoek naar een begeleider Behandelgroep (EVB/MVB) ter vervanging van zwangerschap voor de duur van ongeveer een half jaar. Met uitzicht op verlenging binnen de module of flex module.


Over de functie

De woning Hereweg 157 is een woonvorm waar veelal cliënten wonen met een matig of ernstig verstandelijke beperking. Er wonen respectievelijk 7, 4 en 4 cliënten. De accentverschillen binnen de woningen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënt, maar ook in de mate van begeleiding en behandeling. Je begeleidt cliënten met gedragsproblemen, bij wonen en bij dagbesteding. De begeleiding en de behandeling is erop gericht ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om een zo lang mogelijk en zelfstandig mogelijk, invulling te geven aan hun leven. Ook het voeren van eigen regie over hun eigen leven en zelf keuzes kunnen maken is wat ze belangrijk vinden. Je creëert een voorspelbare, veilige leefomgeving binnen een huiselijke sfeer. Je helpt mee in de dagdagelijkse taken en in de uitvoering van het behandelplan van die cliënten. Dit doe je samen met een multidisciplinair team (o.a. gedragswetenschapper, teamleider, psychiater, arts en wettelijk vertegenwoordiger). Het contact met verwanten en wettelijk vertegenwoordigers is belangrijk. De cliënten bezoeken overdag een dagbesteding.
 • Hereweg 157a heeft een pedagogisch/sociaal karakter waar gestreefd wordt naar het veelal samen doen van activiteiten.
 • Hereweg157b biedt een prikkelarme gestructureerde woonomgeving voor mensen met autisme.
 • Hereweg 157c biedt een gestructureerde woonomgeving, eveneens als een behandel-klimaat.
De diensten vallen tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt onregelmatig gewerkt volgens een, zo veel mogelijk, vast rooster.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden en/of thuiszorg.

Wat bieden wij?

Leuke en betrokken collega's en een prettige werksfeer! Je komt in een fijne omgeving waar je jezelf mag zijn. Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze samen verder te ontwikkelen met de bewoners en je collega's!

Daarnaast..
 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van het zwangerschapsverlof van een collega, met uitzicht op een aanstelling binnen een andere groep binnen de module of binnen de flex module van deze groepen. Dit in onderling overleg.
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie;
 • Inschaling conform functiegroep 45 van de cao gehandicaptenzorg. Minimaal € 2.151 en maximaal € 3.289 bruto per maand. (Op basis van 36 uur per week.)
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden;
 • Een contract in eerste instantie voor de duur van een jaar met mogelijkheden tot verlenging;
 • Ingangsdatum: 01 november 2021 of eerder indien mogelijk.
 • Bij interne kandidaten wordt de huidige contractduur gerespecteerd.

Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ, SPW) of niveau 5 (Social Work, Pedagogiek);.
 • Je hebt affiniteit, kennis en/of ervaring met de doelgroep, inclusief verzorging van cliënten.
 • Je kunt de- escalerend werken.
 • Je bent enthousiast, iemand die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en je vind het een uitdaging deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in de praktijk.
 • Je staat stevig in je schoenen en je deinst niet terug voor moeilijke situaties.
 • Je bent in staat om te denken in mogelijkheden en kunt hierin out of the box denken.
 • Je bent in staat om te kijken naar de individuele zorgvraag van de cliënten.
 • Je bent in staat om te participeren in het sociale netwerk rondom de cliënt en deze te onderhouden en/of verder uit te breiden.
 • Je kunt een zorgplan opstellen en de gewenste begeleiding vormgeven bij het persoonlijk begeleiderschap.
 • Je bent taakverantwoordelijk en -volwassen.
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als (team)processen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Mariëlle Dohmen, teamleider regio Parkstad, te bereiken via telefoonnummer 06 29 40 84 83 of via MDohmen@koraal.nl

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Heb je interesse? Stuur je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV dan vóór 27 september 2021.