Dichterbij zoekt een

Begeleider Behandeling Dagbesteding WLT/Kruispunt in Oostrum

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Gennep

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Ben jij die veerkrachtige doorzetter en verbinder die snel kan schakelen en op een creatieve manier om kan gaan met onvoorziene situaties? En wil je graag overdag aan de slag? Kijk jij naar de cliënt en zijn omgeving, wat hij nodig heeft om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit jou aan lees dan snel verder

 

 

Wat ga je doen

De dagbehandeling is integraal onderdeel van de klinische/forensische behandelafdelingen van STEVIG in Oostrum. STEVIG is onderdeel van expertisecentrum de Borg. Wij zijn ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Onze behandelingen bieden maatwerk op het snijvlak van de verstandelijke gehandicaptenzorg (VG), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en forensische zorg (Veiligheid en Justitie).

Met jouw kennis en inzicht lever je een actieve bijdrage aan de behandeldoelstellingen van onze cliënten. Door het samenwerken in een multidisciplinair team lever je een bijdrage in het uitvoeren van het behandelplan. De complexiteit van de telkens wisselende cliëntenpopulatie en de te leveren zorg, waarbij sprake is van een grote mate van onvoorspelbaarheid, vraagt voortdurend multidisciplinaire samenwerking en afstemming over de gestelde doelen van betrokkenen.

Dit alles doe je in een integraal behandelklimaat, waarbij de focus o.a. zal liggen op het verder door ontwikkelen van de dagbesteding. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

 

 

Met wie ga je dat doen

Je werkt met cliënten met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische- en/of gedragsproblemen. Binnen de FPA hebben deze bovendien een strafrechtelijk kader. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met de behandelaren en extern betrokken hulpverleners.

Je collega’s zijn o.a. begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, klinisch (neuro-) psychologen, psychiaters en GZ-Psychologen.

 

 

Waar ga je dat doen

Je gaat werken op de locatie van STEVIG in Oostrum, op de dagbehandeling het Kruispunt en WLT; Werken, Leren, Trainen. Beide dagbehandelingslocaties zijn op het terrein in Oostrum gevestigd. Hieronder vallen o.a. de montage, de buitenploeg, de keuken, de bakkerij, de winkel en creatieve dagbehandeling. Tevens behoort het volgen van vaktherapie (zoals beeldende therapie, dramatherapie, muziektherapie en PMT) en sociotherapie tot specifieke en individueel gerichte trainingsmogelijkheden.

 

 

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

 

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek,  behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

 

 

Dit ben jij

Het werken met onze groep cliënten is niet makkelijk, mede daarom vragen we van jou: veerkracht en ook buigzaamheid, doorzettingsvermogen en ook snel kunnen schakelen, feedback geven en ook kunnen ontvangen. De bereidheid om van elkaar te leren, creativiteit om met onvoorziene situaties om te gaan en een flinke dosis relativeringsvermogen. Echtheid van jou is een fundamentele basiskracht. Hieruit kan respect, vertrouwen en veiligheid groeien. Onze cliënten zijn emotioneel kwetsbaar. We hechten daarom waarde aan openheid, veiligheid, respect en vertrouwen.

 

 • Voor deze functie ben je in het bezit van een mbo niveau 4 of hbo diploma, bijvoorbeeld MMZ, SPH, HBO-V, Social Work of gelijkwaardig
 • Je hebt relevante ervaringskennis op het gebied van zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en bij voorkeur ervaring in het begeleiden van mensen met SGLVG-problematiek
 • Je bent in staat om in een meer of minder gesloten setting te werken

 

 

Dit krijg je ervoor terug

 • We bieden jou een contract voor 24 - 36 uur per week, voor bepaalde tijd aan (in eerste instantie een jaarcontract), met mogelijkheid tot verlenging
 • De voordelen van een grote organisatie én het werken in een zelfstandig functionerend team
 • Zinvolle en boeiende samenwerking met patiënten, verwanten en gemotiveerde en professionele collega’s, alsmede de relevante externe instanties
 • Je volgt trainingen/cursussen om je (vak)kennis op peil te houden
 • Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45 met een minimum van € 2.381,- en maximum van € 3.452,- bruto per maand, op basis van 36 uur
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag
 • Nog meer voordelen en informatie vind je https://www.vgn.nl/nieuwe-cao-gehandicaptenzorg-2021-2024

 

 

Meer weten? Of solliciteren?

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Rob van den Broek, manager STEVIG (tot 11 augustus bereikbaar, daarna op vakantie tot 6 september) via telefoonnummer 06-2133324 en vanaf 15 augustus met Rogée Verdellen, manager STEVIG, via telefoonnummer 06-11137876.

Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van STEVIG, onderdeel van Dichterbij, via wervingsbureau@stevig.nl of 088-7540060.

 

Solliciteren kan via de website van STEVIG waar je via het sollicitatieformulier je cv en motivatiebrief uploadt. Je maakt daarmee een account in ons portaal aan, zodat je het proces kunt volgen. Ga naar; https://www.stevig.nl/werken-bij/begeleider-behandeling-dagbesteding-wlt-kruispunt-in-oostrum