Kempenhaeghe zoekt een

Begeleider Berkenlaan-Sparrenlaan, complex gedrag

Dienstverband

24 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HBO+

Standplaats

Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Beste begeleider complex gedrag, zet jij juist die stap naar voren en haal jij de vraag achter mijn gedrag naar boven?

Hoe ziet jouw werkdag eruit
Als begeleider  sta je stevig in je schoenen en creëer je een overzichtelijke, veilige en voorspelbare omgeving. Je hebt steeds oog voor, kijkt mee en anticipeert en voert de zorg uit die de bewoners nodig hebben. Hierbij is het opbouwen van een vertrouwensband met bewoner en wettelijk vertegenwoordiger een belangrijke pijler. Je motiveert en stimuleert de bewoners zoveel mogelijk naar behoud en uitbreiden van eigen regie, waarbij meebewegen met het gedrag je tweede natuur is. Daarnaast vervul je een belangrijke rol in het coachen en begeleiding bieden aan je collega’s op het behalen van de doelen van de bewoner. Tevens heb je een groot aandeel in het teamproces, en heb je extra taken die bij je passen en afgestemd zijn op je kwaliteiten en interesses. Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega’s. Tenslotte vervult het Cluster Berkenlaan-Sparrenlaan Z1 een crisisfunctie gericht op gedrag binnen Kempenhaeghe.

Over cluster complex gedrag
Binnen cluster complex gedrag wonen in totaal 32 cliënten in groepswoningen en appartementen.  Daarnaast wordt aan ongeveer 30 cliënten dagbesteding geboden en is er plaats voor crisisopvang voor complex gedrag.
De zorgvragen variëren per woning omdat de bewoners een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking of NAH hebben in combinatie met een complexe vorm van epilepsie en daarnaast bijkomende problematiek.
De woongroepen hebben zowel een gesloten als open karakter. Bewoners nemen individueel of in kleine groepen deel aan de dagbesteding of (aangepast) werk. Een gestructureerde en duidelijke aanpak, communicatie op maat en een evenwichtig dagprogramma zijn essentieel voor het welbevinden van de doelgroep.
Een deel van de bewoners ontvangt meerzorg, waardoor zij extra begeleiding krijgen en er extra aandacht is voor de individuele zorgvraag. Dit maakt dat er veel kan worden gewerkt aan het behalen van doelen voor de bewoners en het bieden van kwalitatief goede zorg.


Wat breng je mee

 • Je bent mbo of hbo gediplomeerd verpleegkundige of hebt een agogische opleiding op niveau 4 of 5 afgerond;
 • Je bent open, enthousiast, flexibel en collegiaal en hebt een warm hart voor onze bewoners;
 • Je bent een zorgprofessional die stevig in zijn schoenen staat en consequent is.  Je beschikt over zelfreflectie, kunt je grenzen aangeven en bent leergierig van aard;
 • Je vindt het fijn om onderdeel te zijn van een team maar neemt ook zelfstandig beslissingen als de situatie daarom vraagt. Samen met je collega’s creëer je een huiselijke sfeer waarin duidelijkheid en veiligheid geboden wordt;
 • Binnen het team draag je bij aan open communicatie. Jij kunt makkelijk feedback geven en ontvangen;
 • Teamprocessen en extra taken vind je interessant en een uitdaging om deze samen met het team vorm te geven;
 • Een flinke dosis humor.

Je kunt hiervoor bij ons ook een opleidingstraject of BBL-traject volgen.

Wat bieden wij jou

 • Een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een vast contract;
 • Uren in overleg, wij denken aan 24-32 uren;
 • Cao Ziekenhuizen, salaris FWG 45, maximaal € 3.468 bruto per maand bij een fulltime aanstelling;
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel 8,33%;
 • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan de aanschaf van een mobiele telefoon of lidmaatschap sportschool;
 • Volop (door)groeimogelijkheden;
 • Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Gerard van Cranenbroek, clustermanager, M: 06-82503023

Interesse? Top! Solliciteer dan voor 1 juli a.s. via bijgaande link. De vacature wordt gesloten zodra we de juiste collega gevonden hebben.

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl

 

Bereikbaarheid: 15 min. achter Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.