Leger des Heils zoekt een

Begeleider Beschermd Wonen Hbo

Dienstverband

28-32

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Een hand uitreiken naar de mensen die alles al hebben meegemaakt, vanuit een passie voor de zorg en een hart voor de doelgroep. Ben jij het die we zoeken? Lees snel verder, we ontmoeten je graag!
 
Wat ga je doen
Je wordt onderdeel van het team van de Domus in Molenberg. Onze Domus biedt plek aan mannen en vrouwen die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit.

Als persoonlijk begeleider ben je samen met de begeleiders op Mbo-niveau verantwoordelijk voor een eigen caseload. De collega’s zijn meer gericht op de uitvoering van de zorgplannen en op het leveren van input om tot een goed plan te komen. Het uiteindelijke ontwerp en de bijsturing van de zorgplannen ligt op jouw bordje. Natuurlijk sta je zelf ook met de voeten in de klei: je werkt aan herstel van het gewone leven en activeert bewoners tot een zinvolle dagbesteding. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om vooruit te kijken naar de toekomst van onze Domus en hoe onze dienstverlening relevant blijft. Op die manier helpen we onze bewoners nu en later zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.
 
Dit ben jij
Je bent enthousiast, de vacature staat jou namelijk op het lijf geschreven. Herken jij jezelf verder ook in het volgende? Mooi, we zien ernaar uit je te ontmoeten!
 
  • Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond (Social Work, SPH, MWD, HBO-V, etc)
  • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden
  • Je staat stevig in je schoenen en kunt zelfstandig én in teamverband werken
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken, de zorg gaat immers altijd door.

Je bent christen (Katholiek, Protestant, etc.) en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen ‘werk’, je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:
 
  • Een contract voor 28-32 uur per week (uren zijn bespreekbaar)
  • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract
  • een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 8 van de cao Social Work (€ 2.921,- tot € 4.086,- o.b.v. 36 uur)
  • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling
 
Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Een foutje? Die mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
 
Domus Molenberg is een beschermde woonvorm voor mannen en vrouwen die nergens anders terecht kunnen. De zorgvraag van de deelnemer staat centraal, er worden individuele afspraken gemaakt over middelengebruik en de hulpverlening wordt aangepast op de zorgvraag. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Meer informatie over Domus vind je op: www.legerdesheils.nl/limburg-brabant/domus-2
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste collega hebben gevonden. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures . Eerst meer weten? Bel dan met William Vader (afdelingsmanager) via 06-22852955. Meer weten over de procedure? Bel dan met recruiter Kenneth Ottenhoff via 06-15162110.

Eerst even kennismaken? Kom gezellig (online) op de koffie!