Leger des Heils zoekt een

Begeleider Beschermd Wonen Hbo | Social Work | Agoog

Dienstverband

24-32 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Er zijn voor de mensen zonder helper, die nergens anders terecht kunnen. Hen een warm thuis bieden en daar veel voldoening uithalen. Kunnen onze bewoners ook op jou rekenen? Lees dan snel verder.
 
Wat ga je doen?
In de gezellige binnenstad van Maastricht, bijna niet op te merken en volledig ingeburgerd, bevindt zich onze woonvoorziening Domus Kommelkwartier: jouw nieuwe werkomgeving.

Als persoonlijk begeleider begeleid je hier op een planmatige en methodische wijze mensen die kampen met verschillende problematieken. Denk aan dak- en thuisloosheid, een verslaving en psychiatrische en justitiële kaders.
 
Vanuit jouw rol ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de zorgplannen. Jouw collega’s voorzien je van de nodige input en samen maken jullie een positieve impact op het leven van de onze bewoners. Verder zul jij je bezighouden met:
 
 • Het opbouwen van een persoonlijke band met de bewoners.
 • Het creëren van een veilig en vertrouwd leefklimaat en duidelijke structuur.
 • Het herstel van het gewone leven van de deelnemers.
 • Het stimuleren van deelnemers tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding.
 
Dit ben jij
Je bent enthousiast, ziet het al helemaal voor je en herkent jezelf in het volgende?
Mooi, we zien ernaar uit je te ontmoeten!
 
 • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond (SPW, Social Work, SPH, MWD, etc).
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt zelfstandig én in teamverband werken.
 • Onregelmatige diensten zijn voor jou geen probleem, daar staat tegenover dat je géén nachtdiensten hoeft te werken!
 
Je bent christen (Katholiek, Protestant of anders) en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen ‘werk’, je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:
 
 • Een contract voor 24-32 uur per week.
 • Standplaats Maastricht.
 • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen.
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€ 2.921,- tot 4.086,- o.b.v. 36 uur) + onregelmatigheidstoeslag.
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand).
 • Loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid).
 • Een prima mobiliteitsregeling.
 • Goede pensioenregeling via PFZW.
 
Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Een foutje? Die mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
Onze Domus biedt plek aan mensen uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Meer informatie over Domus vind je op: www.legerdesheils.nl/limburg-brabant/domus-2
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met solliciteren. Dat kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met afdelingsmanager Marly Heusschen via 06-25475972. Meer weten over de procedure? Bel dan met recruiter Kenneth Ottenhoff via 06-15162110.
 
Eerst even kennismaken? Kom gezellig (digitaal) op de koffie!