Leger des Heils zoekt een

Begeleider Beschermd Wonen

Dienstverband

24-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Zonder vooroordelen aan de slag gaan met kwetsbare mensen. Iemand écht de ruimte geven om over zijn of haar problemen te praten. Bij onze woonvoorziening Domus Sinselveld in Venlo geven we om de persoon die tegenover ons zit en willen we echt een verschil maken. Wil jij dit ook en ben je op zoek naar nieuw werkplezier? Lees dan snel verder en kom gezellig op de koffie.
 
Wat ga je doen?
Geen dag zal hetzelfde zijn.
 
Als begeleider werk je namelijk met een uitdagende doelgroep en heb je een veelzijdige functie.  Samen met een hbo-begeleider deel je een caseload van plusminus 5 deelnemers (zo noemen wij onze cliënten) en zijn jullie verantwoordelijk voor het zorgtraject van iedere individuele deelnemer. Voor jou betekent dit dat jij de zorgplannen tot uitvoering brengt en de trajecten nauw in de gaten houdt. Vanuit jouw rol heb je ook een signalerende functie, want de input en ideeën die jij levert vormen de basis voor de zorgplannen. Verder zul jij je bezighouden met:
 
 • Het opbouwen van een persoonlijke band met de deelnemers en de interactie aangaan.
 • Het creëren van een veilig en vertrouwd leefklimaat en duidelijke structuur.
 • Het herstel van het gewone leven van de deelnemers.
 • Het stimuleren van deelnemers tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding.
 
Nog even over die doelgroep: multi-problematiek moet je wel liggen. Onze gezellige woonvoorziening Domus Sinselveld in Venlo is namelijk een (t)huis voor 27 deelnemers die veelal kampen met verslavingsproblematiek, psychiatrische problemen, justitiële kaders, LVB en dak- en thuisloosheid.
 
Dit ben jij
Je bent enthousiast, want deze functie is écht iets voor jou. Herken jij jezelf ook in het volgende?
Mooi, we zien ernaar uit je te ontmoeten.
 
 • Je hebt een relevante Mbo-opleiding afgerond (SPW, MMZ, MWD, etc).
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt zelfstandig én in teamverband werken.
 
Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen ‘werk’, je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:
 
 • Een contract voor 24-32 uur per week.
 • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen.
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding (Mbo4) en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.423,- tot 3.467,- o.b.v. 36 uur).
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.
 
Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Een foutje? Die mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.
 
Over het Leger des Heils
Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
 
Domus
Onze Domus biedt plek aan mensen uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Meer informatie over Domus vind je op: www.legerdesheils.nl/limburg-brabant/domus-2
 
Sinselveld
Domus Sinselveld: in een groot zorggebouw, met veel licht en bewegingsvrijheid en waar rust de boventoon voert, wonen 27 deelnemers die kampen met verschillende problematieken. Samen met 12 andere collega’s zorg je voor een optimale begeleiding en maandelijks neem je deel aan een teamoverleg om zo specifiek mogelijk uit te kristalliseren wat de deelnemers nodig hebben.
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met reageren. Dat kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met afdelingsmanager Kim Colemont via 06-25765051. Meer weten over de procedure? Bel dan met recruiter Kenneth Ottenhoff via 06-15162110.
 
We zien ernaar uit je te ontmoeten en nodigen je graag uit voor een (digitaal) kopje koffie.