Pactum zoekt een

Begeleider Beschermd Wonen - Venlo/Venray (24-36 uur)

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Horn

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg, Sociaal Werk, Ouderenzorg

Iedereen heeft het recht te kunnen opgroeien in een veilige omgeving en een eigen toekomst vorm te geven. Maar soms zijn er omstandigheden die dat moeilijk maken. Dan is Stichting Pactum er.

Wij helpen kinderen, jongeren en gezinnen met een passende behandeling om positieve groeistappen te zetten. Als het kan doen we dit bij de jongere of het kind thuis of in onze dagbehandeling. En als dat voor kortere of langere tijd niet lukt, zoeken we naar een passend thuis binnen onze pleegzorg of in één van onze huizen. Zodat iedereen, vanuit een veilige omgeving en met de juiste behandeling, kan toewerken naar een eigen plek in de samenleving.

Pactum zoekt een
Begeleider Beschermd Wonen | 24 – 36 uur per week
voor onze locatie in Venlo/Venray (NML)

“Beschermd Wonen begint met een (t)huis. ‘Wonen daar waar het perspectief en de kans op participatie en herstel het grootst is”.

Waar kom je werken
Per 1 januari 2022 zijn Bijzonder Jeugdwerk (Deurne), Rubicon-Jeugdzorg (Horn) en Pactum (Zetten) overgegaan in stichting Pactum. Je zult dus in dienst komen bij Stichting Pacturm, maar je wordt ingezet op de locatie in Helmond. We maken, tezamen met Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel, deel uit van VIGO.

Beschermd wonen
Zelfstandig wonen kan voor sommige mensen een grote uitdaging zijn. Het Team Beschermd Wonen is er voor mensen met bijvoorbeeld psychische of psychosociale problemen, die kwetsbaar zijn voor zichzelf en hen omgeving. Of het nu gaat om een kleine of grote hulpvraag. Of iemand nu jong, volwassen of senior is. Wij weten als geen ander dat elke hulpvraag om maatwerk vraagt. We hebben alle expertise in huis om alle specifieke doelgroepen te ondersteunen, of de onderliggende kwetsbaarheid nu LVB, psychiatrie, psychosociaal, verslaving, NAH, forensisch of een combinatie van factoren is. Wij zijn expert in het bieden van passende zorg op de meest diverse en kwetsbare hulpvragen van de mensen. Samen begeleidt je mensen in hun zelfredzaamheid, zodat ze mee kunnen blijven doen in de samenleving. Deze zorg wordt gecoördineerd in samenwerking met huisartsen, sociaal wijkteams, maatschappelijk werk en sociaal werkbedrijven om zorg op maat te kunnen bieden.

Team Beschermd Wonen
Het team BW maakt onderdeel uit van de alliantie van Vincent van Gogh, Pactum, PSW, Stichting De Zorggroep Noord- en Midden Limburg, Zelfregie en Buro Andersom. Als alliantie kijken wij breder dan alleen naar Beschermd Wonen. We voorkomen zware zorg waar kan, maar zetten in wat nodig is. We werken samen aan een transformatie waarbij de vraag/behoefte van de kwetsbare inwoner in al zijn of haar diversiteit werkelijk voorop staat. Door samen te werken binnen de alliantie en daarbuiten, zijn we nog beter in staat om een excellent BW-product te leveren, passend binnen de kaders van de opdracht.

Wat ga jij doen
Als Begeleider BW kom je te werken op een van onze locaties in Midden- of Noord-Limburg (Venlo/Venray). Je blijft in dienst van je moeder organisatie (Stichting Pactum). Je werk met cliënten die 24/7 begeleiding om zich heen moeten hebben met diverse hulpvragen. Je stelt samen met de cliënt en eventuele naasten een begeleidingsplan op, gericht op het versterken van de zelfredzaamheid, het herstelvermogen en/of het behalen van behandeldoelstellingen van de cliënt.

Je biedt de cliënten vertrouwen, duidelijkheid en veiligheid, zodat deze in eigen tempo kan werken aan grip op zijn of haar situatie. Je observeert je cliënt gedurende de begeleiding om risico’s te signaleren en rapporteert hierover aan collega’s. Samen werk je zo aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de cliënt en de veiligheid van de zorg.

Daarnaast werk je mee in het Team Beschermd Wonen als Begeleider en zorg je samen voor de dagelijkse zorg en begeleiding van cliënten. Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het begeleidingsaanbod en zorgverlening. Je doet verbetervoorstellen en maakt deel uit van werkgroepen.

Wat wij zoeken
Wanneer je bij ons komt werken dan tref je een grote variëteit aan mensen en ziektebeelden: jong, oud, met een verslaving of verstandelijke beperking, je kunt van alles bedenken. Wij zoeken daarom Begeleiders BW die werken met een doelgroep die een beroep doen op jouw persoonlijkheid en professionaliteit. Je staat in contact met de cliënten en helpt hen de goede richting op. Je staat stevig in je schoenen en schroomt niet om je grenzen bespreekbaar te maken en beschikt over een gezonde dosis humor, tact en relativeringsvermogen.

Het allerbelangrijkst vinden we echter je houding: je hebt lef en bent daadkrachtig. Je bent positief ingesteld en enthousiast over de koers die Beschermd wonen wil varen. Je hebt daarbij kennis van de sociale kaart in Noord- en midden Limburg (NML).  

Jouw kennis en ervaring

  • Je hebt een afgeronde relevante zorgopleiding (minimaal kwalificatieniveau 4). Bijv.: Social Work, MMZ 4, SPW, Verpleegkunde mbo/hbo, Toegepaste Psychologie, Pedagogiek of Creatieve Therapie;
  • Je hebt enige jaren ervaring met ambulante begeleiding en/of begeleid wonen;
  • Je hebt kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving;
  • Je hebt kennis van relevante methodieken en van psychopathologie en kunt deze adequaat toepassen;
  • Je bent bereid om in  onregelmatige diensten  (waaronder nachtdiensten) te werken en om bereikbaarheidsdiensten te draaien;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs (B).

Wat wij bieden
Wij bieden een inspirerende werkomgeving waar we op kwalitatief hoog niveau integrale zorg leveren aan onze cliënten. Een plek waar ruimte is voor groei in je werk als professional in een organisatie die er toe doet! De functie Begeleider BW is ingedeeld (JZW-D) in schaal 7 (max. € 3.451,77) en (JZW-C) in schaal 8 (max. €3.749,57) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. De begeleiding bieden we overdag, ’s avonds  en in de nacht op alle dagen van de week

Meer informatie en solliciteren
Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan zien we graag jouw cv en sollicitatiebrief tegemoet! Solliciteer kan via solliciteren@bj.nl vóór di 30 aug.  De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden op een van onze locaties (nader te bepalen) op vr 09 sep in de ochtend. We vragen je om hier rekening mee te houden.

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Franklin Stakenborg (lees een interview met Franklin!) –  Coördinator BW - via t: 0493-312589 E: F.Stakenborg@bj.nl of Maurice Bongaerts – HR-Consultant via t: 06 – 54 67 38 87 of e: mauricebongaerts@vigogroep.nl

 

Het opvragen van schriftelijke referenties maken onderdeel uit van de procedure.
Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.