Koraal zoekt een

Begeleider Buitenwoningen in Waubach - Jongvolwassenen LVB

Dienstverband

20 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor de buitenwoningen in Waubach (Landgraaf) zoeken we een enthousiaste Begeleider voor onze jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking voor 20 - 32 uur per week.

Ben jij in staat om snel te switchen tussen de verschillende rollen die je hebt bij deze dynamische doelgroep? Kun jij snel schakelen tussen je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak? Terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, relatietherapeut én ICT-er bent? Dan ben jij diegene die wij zoeken!


Over de functie

Binnen onze doelgroep bieden wij groepsbegeleiding, maar ook één op één begeleiding als dit nodig is. Je begeleidt de jongeren door de dag heen waarbij de focus ligt op het vergroten van zelfstandigheid. Om dit goed te kunnen uitvoeren, hebben onze cliënten baat bij een gestructureerde dag invulling. Samen wordt gewerkt aan individuele doelen, maar ook groepsdoelen. Inspelen op een positieve groepsdynamiek is daarbij heel belangrijk. Dit doen wij door regelmatig groepsgesprekken te voeren. Samen met collega's weet je een veilige omgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf mag zijn. In je werk stem je continu af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach, vervangend ouder en vraagbaak.

Wie zijn je collega's?

Wij zijn een enthousiast, gedreven en gezellig team met passie voor onze jeugd en vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.
Wij zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar hebben ook aandacht voor elkaar. We zijn op zoek naar een begeleider die samen met ons werkt aan een goed leven voor onze cliënten. Iemand waar cliënten op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen. Ben jij die teamplayer en duizendpoot die wij zoeken?

Vanuit de cliënt

"We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van de voor ons moeilijke en belangrijke keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt 'zien'."

Boy: "Een begeleider moet onze vrijheid respecteren, maar ons ook helpen met het bewaken van kaders. Ook moet een begeleider ruzies kunnen voorkomen."

Erik: "Ik vind het belangrijk dat mijn begeleider de rust bewaart en weet wat de afspraken zijn."

Waar ga je werken?

Je kunt ingezet worden op drie buitenwoningen in Waubach; in de Rector Durystraat, Loop-Dortantstraat en de Pater Schaadstraat. Op deze locaties wonen jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Ons doel is om de jeugdigen te helpen zo optimaal mogelijk te functioneren zodat ze, met succes en naar eigen tevredenheid, kunnen wonen, werken, leren en sociale contacten hebben in de omgeving van hun keuze met zoveel professionele hulp als nodig is en zo weinig als mogelijk. Het doel is om zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen.

Uitgangspunten in de ondersteuning zijn:
 • Positieverbetering van de jeugdige.
 • Belang van de jeugdige staat voorop.
 • Recht op zelfbeschikking neemt een centrale plaats in.
 • Zorg op maat.
 • De behoefte van de jeugdige vormt het uitgangspunt voor de ondersteuning en begeleiding.
Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag. Slaapdiensten maken deel uit van het dienstenpatroon. Er wordt gewerkt volgens een basisrooster.


What's in it for you?


Waarom is het leuk om hier te werken? Simpel! Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze verder te ontwikkelen! Vervelen? Dat woord kennen wij niet!

Wij bieden:
 • Een gezellig en vast team waar jij jezelf mag zijn.
 • Nog leukere cliënten die genieten van jouw aandacht en aanwezigheid.
 • Een basisrooster dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven.
 • De mogelijkheid te leren en je verder te ontwikkelen. Bekijk onze brochure om een aantal voorbeelden te zien van de mogelijkheden die Koraal biedt.
 • Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod er zijn dan ook diverse ontwikkelingsmogelijkheden, o.m. ten behoeve van de SKJ om door te kunnen groeien naar de Groepsleider functie;.
En daarnaast…
 • Inschaling conform FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €2.025 en max €2.993 bruto/maand (o.b.v. 36 u/w). Ben je in het bezit van een MBO-4 of HBO diploma met SKJ registratie? Dan word je ingeschaald in FWG 45: min €2.381,- en max €3.452,- bruto/maand (op basis van 36 u/w);
 • ORT, tijdelijk verhoogde reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Kijk voor meer info op: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan;
 • Voldoe je aan de criteria, dan start je in principe met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Andere opties in onderling overleg en afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een combinatie in uren binnen de woning als ook een andere plek (bijv. zorgflex) is in overleg mogelijk.
Wat we graag zien
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde) of Hbo (bijvoorbeeld Social Work of Pedagogiek), bij voorkeur een SKJ registratie, en je hebt affiniteit met mensen met een (licht) verstandelijke beperking;
 • Je hebt een proactieve houding en durft je visie uit te spreken;
 • Je bent kritisch naar jezelf en naar anderen en je durft dit rechtstreeks te uiten;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met verbale- en fysieke agressie en dreiging;
 • Je bent respectvol en bezit over empathisch vermogen;
 • Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen en je speelt in op onvoorziene situaties;
 • Je hebt gevoel voor humor en kunt lachen om nieuwe grappen, maar ook om de oneindig terugkerende moppen;
 • Je kunt intensieve, individuele begeleiding bieden zonder het totale overzicht te verliezen;
 • Je kunt door gedrag heen kijken; als onze cliënten 'Flikker op!' roepen, hoor je eigenlijk 'Niet gaan! Ik heb je hulp nodig.'
 • Je bent flexibel, onregelmatig werken schrikt jou niet af;
 • Je bent een teamplayer, die ook zelfstandig kan werken;
 • Je bent in staat om de-escalerend te werk te gaan;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met vervangend teamleider van Jossie Kellens (ivm vakantie) via 045-5339900.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

Reageren

Interesse? Vertel ons in je motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden! Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 11 oktober via het sollicitatieformulier.
Daarna hoor je meer over de voortzetting van de procedure.