PSW zoekt een

Begeleider C binnen VIJF in Roermond

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Jij staat midden in de maatschappij en weet je weg te vinden in het gebied Roermond. Je weet verbinding te maken en de burger in zijn kracht te zetten waarbij je denkt in mogelijkheden. Daarnaast weet jij een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Lijkt jou dat wat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

PSW, is voor 24-32 uur per week op zoek naar:

Begeleider C (HBO niveau) maar binnen VIJF noemen we je 'Leefcoach'

Samenwerking Vijf

Vanaf 1 januari 2022 is VIJF een nieuwe naam voor zorg en ondersteuning in de gemeente Roermond. Piepjong, maar met een bak aan ervaring. VIJF is namelijk een initiatief van PSW, De Zorggroep, Wel.kom en VIGO-Vincent van Gogh. Vier vertrouwde organisaties, maar met een eigentijdse visie. Samen met de inwoners van Roermond zijn we VIJF.

VIJF brengt diensten op het gebied van welzijn, geestelijke gezondheid, ouderenzorg, verslavingszorg en ondersteuning voor mensen met een beperking samen. Eén voordeur, een aanspreekpunt. VIJF verbindt, VIJF helpt en VIJF wijst je de weg.

VIJF maakt zorg en ondersteuning weer simpel. Terug naar waar het écht om gaat: direct goed en snel geholpen worden, één vast aanspreekpunt, oprechte en persoonlijke aandacht, lokaal en dicht bij jou in de buurt, los van ingewikkelde regels en geldpotjes. Heel vanzelfsprekende dingen eigenlijk, maar toch heel bijzonder.

Om er samen een goede start te kunnen maken zijn wij op zoek naar nieuwe collega's binnen VIJF.

Wat ga je doen?

In VIJF zul je vanuit je eigen expertise ondersteuning bieden binnen het toegewezen gebied. Vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid zul je inwoners betrekken in hun vraagstelling en samen op zoek gaan naar een oplossing gericht op het eigen sociale netwerk of het verrijken van het sociale netwerk. Binnen je eigen team zijn professionals werkzaam vanuit PSW, Wel.kom, de Zorggroep en Vigo waardoor je samen veel kennis en expertise hebt. Jullie kennen samen de wijk en weten ook in het voorliggend veld de juiste interventies in te zetten. Soms is er net wat meer nodig en ook dan ben je als begeleider in staat de burger te helpen en samen een passende oplossing te zoeken met altijd als doel; zelfstandig verder kunnen. Naast het contact met de burgers weet jij ook een netwerk op te bouwen en te onderhouden in jouw regio. Naast deze taken ook een belangrijke rol als het gaat om kwaliteitsverbetering bijvoorbeeld door het inhoudelijk coachen van collega's.

Welke vragen er zoal voorbij kunnen komen bij VIJF;

Denk aan Cobi die elke week in het wijkcentrum een activiteit voor senioren organiseert. Of aan Theo die zich na het overlijden van zijn vrouw weleens eenzaam voelt. We zijn er voor Joyce die al jaren zorgt voor haar ouders. En we zijn er voor Suzie en Manolo die thuiszorg nodig hebben. We staan klaar voor Ingo die nu eindelijk zijn depressies de baas wil zijn. En voor Etienne die zijn verslaving wil aanpakken. Voor Kris zoeken we een dagbestedingsplek waar hij zich als een vis in het water voelt. En voor Amir vinden we een fijne plek, waar hij ondanks zijn beperking zelfstandig kan wonen, dicht bij de mensen die hij liefheeft.

Wat hebben we te bieden?
 • Een vast contract binnen PSW waarbij je wordt ingezet binnen VIJF.
 • Arbeidsvoorwaarden volgende de CAO Gehandicaptenzorg met een eindejaarsuitkering van 8,33%. De functie is ingedeeld in FWG 45 (HBO functie).
 • Goede werksfeer en fijne collega's waarbij je de ruimte krijgt om met elkaar te leren.
 • Je komt in aanraking met allerlei vragen en problematieken die spelen binnen de wijk.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen, je kunt onder andere gebruik maken van onze digitale leeromgeving Goodhabitz
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
 • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband.
Wat verwachten we van jou?
 • Jij onderstreept de visie van Vijf en draagt deze in doen en laten uit.
 • Een zelfstandige collega met een passende HBO opleiding richting zorg en welzijn.
 • Sociale vaardigheden voor het intensief begeleiden en ondersteunen van de (psychisch) kwetsbare burgers en diens steunsysteem waarbij sprake kan zijn van intensieve contacten, gericht op persoonlijke groei;
 • Je beschikt over kennis van en inzicht in de sociale kaart in Midden Limburg;
 • Vaardig in schriftelijke en mondelinge communicatie.
Meer informatie?

Heb jij interesse in deze uitdagende functie? Laat dan je CV en motivatie achter via de solliciteren knop bij deze vacature. Heb je nog vragen? Mail naar werkenbij@psw.nl Wij nemen dan contact met jou op.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.