Dichterbij zoekt een

Begeleider cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag in Gennep en omgeving

Dienstverband

het aantal uur is bespreekbaar

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Gennep

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Begeleider cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag in Gennep en omgeving

                          

Heb jij het in je om mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag rust en vertrouwen te geven?

                           

 

Wat ga je doen?

Bij Dichterbij kunnen alle cliënten rekenen op zorg en ondersteuning op maat – kinderen, (jong)volwassenen en ouderen die bijna met ‘pensioen’ gaan, met een lichte verstandelijke beperking of ernstige meervoudige beperkingen. We kijken daarbij altijd naar ieders mogelijkheden, want dat biedt kansen!

 

Als begeleider van cliënten met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag ben je gedreven om hen een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden. Wat ‘zo gewoon mogelijk’ is, verschilt per cliënt, maar het bieden van structuur en veiligheid ligt aan de basis. Jouw positieve benadering gaat uit van behoeften en mogelijkheden, niet van beperkingen. Zo stimuleer je de cliënten om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken.

 

Gezien de diversiteit aan cliënten, maken we graag kennis met begeleiders, dus heb jij een sterke persoonlijkheid én ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag, dan komen we graag met jou in contact.

 

Met wie ga je dat doen?

Je werkt met cliënten en je collega’s. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor. Bij welke cliëntengroep ben jij met jouw expertise en talenten het beste op je plek? We zoeken het samen uit.

 

Waar ga je dat doen?

Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en ontwikkelen van jouw talenten. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbestedingsplek of behandellocatie. Wij helpen jou je droom te realiseren. Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant.

 

Zo werken we: ‘Als je het mij vraagt…’

Alle mensen hebben wensen. Bij Dichterbij werk je in een zelforganiserend team dat bestaat uit de cliënt, zijn of haar verwanten en jij als begeleider (samen met je collega’s). Samen bespreken jullie de wensen die er zijn. En vervolgens kijken jullie hoe je die wensen kunt realiseren. Eventueel schakel je de hulp van jullie netwerk in.

 

Dit ben jij:

Je hebt een zorggerelateerd mbo- (voorkeur voor niveau 4) of hbo-diploma en een hart dat uitgaat naar het werken met cliënten met een complexe zorgvraag. Je staat stevig in je schoenen; je schrikt niet terug voor moeilijk verstaanbaar, soms agressief gedrag. Je voelt precies aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer sturing gewenst is. Je straalt rust en vertrouwen uit en weet die rust ook op de cliënten over te brengen. Je hebt het talent om je in hun belevingswereld te verplaatsen en daarmee de boodschap achter het gedrag te achterhalen, waardoor je als vanzelfsprekend handelt in het belang van de cliënten en hun verwanten.

 

Je bent een doorzetter en kunt goed schakelen. Je vindt het prettig om in een team te werken en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen. Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van ‘maren en bezwaren’. Ervaring met het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag is een pre.

 

Aanbod
In deze functie bieden we je:

  • Een salaris in schaal FWG 40 (€ 1.898,- tot € 2.807,- bruto per maand)  of FWG 45  (€ 2.016,- tot € 3.084,- bruto per maand), conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek
  • Een goede pensioenregeling
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 % en 8% vakantietoeslag
  • Je uren zijn in overleg bespreekbaar en flexibel op weekdagen en in weekenden
  • Je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken

 

Bovenal werk je aan een betekenisvol leven van cliënten en daar draag jij aan bij!

 

Word jij mijn nieuwe zorgcollega?
Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. We ontvangen je reactie graag.

Heb je vragen neem dan contact op met het wervingsbureau van Dichterbij op telefoonnummer 088-7540060 of via de mail.

Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbesteding of behandellocatie. We helpen jou je droom te realiseren.

 

Jouw cv en motivatiebrief kun je via de website www.dichterbij.nl uploaden via de vacature van Begeleider EVB+ cliënten/cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag: https://www.dichterbij.nl/werken-bij/begeleiderevb

 

Ook kan je je cv en motivatiebrief via een open sollicitatie mailen naar wervingsbureau@dichterbij.nl. Vermeld bij beide opties ‘Begeleider EVB+ cliënten/cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag’

 

Voor wie werk je?

Waar anderen nog weleens uitgaan van de beperking, is jouw nieuwe werkgever gefocust op wat mensen allemaal wél kunnen. Dat geldt niet alleen voor de cliënt – waarbij ‘Als je het mij vraagt’ (www.alsjehetmijvraagt.nl) een belangrijke rol speelt – maar ook voor jou als medewerker.
Samen met Dichterbij (www.dichterbij.nl) ondersteun je mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijke of psychische) beperking op het gebied van wonen, werken en welbevinden in het stroomgebied van de maas (Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland). Onder de naam STEVIG (www.stevig.nl) verleent Dichterbij ook specialistische en forensische zorg.

Dichterbij streeft naar een ongedeelde samenleving waarin mensen met een beperking een volwaardige plaats hebben en de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. De specifieke mogelijkheden van de cliënt vormen het vertrekpunt. Dichterbij daagt cliënten uit om het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt ook voor jou als medewerker. Je krijgt de ruimte om te ondernemen, om initiatief te nemen en om jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan heb jij het Dichterbij-hart en zien we je sollicitatie graag tegemoet.