Kempenhaeghe zoekt een

Begeleider cluster probleemgedrag

Dienstverband

minimaal 24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Beste begeleider cluster probleemgedrag,

ben jij op zoek naar een uitdagende, veelzijdige en afwisselende baan in de zorg?

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Je bent begeleider van een complexe en diverse cliëntengroep, waarbij zorg op maat hoog in het vaandel staat. Je begeleidt de bewoners door de dag heen en speelt in op de dagelijkse gebeurtenissen met als doel de bewoner een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven te bieden. Jij stemt jezelf constant af op de echte behoefte van de bewoner en beweegt steeds mee, zodat hij zich veilig voelt. Jij zorgt steeds samen met het team voor een veilige, voorspelbare, overzichtelijke en prikkelarme omgeving.
    
Als begeleider observeer je, geef je betekenis aan en speel je in op het complexe, soms moeilijk begrijpbare gedrag. Je biedt de bewoner structuur, duidelijkheid en veiligheid. Daarnaast pas jij je manier van communiceren aan, aan wat de cliënt op dat moment nodig heeft.
Er is een nauwe samenwerking met de dagbesteding, waar bewoners over het algemeen doordeweeks dagelijks naar toe gaan. Je werkt en denkt mee in het behalen van persoonlijke doelen van de bewoners en doet dit volgens de diverse methodieken waarmee binnen het cluster wordt gewerkt.
De werktijden zijn tussen 07.30 – 22.45 uur en je werkt in gevarieerde diensten. Tenslotte vervul je binnen Kempenhaeghe vanuit het cluster een crisisfunctie gericht op gedrag.

Over een woonzorgcluster en activiteitenbegeleiding
In een woonzorgcluster zijn hoofdzakelijk woonbegeleiders, persoonlijk begeleiders en seniorbegeleiders werkzaam. Zij bieden een vraaggerichte leefsituatie aan mensen met gecompliceerde zorgvragen, veroorzaakt o.a. door epilepsie, verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel (NAH), verstandelijke en bijkomende problematiek en Binnen activiteitenbegeleiding worden activiteiten doelgericht en methodisch als middel ingezet. Zij dagen cliënten uit zich te ontwikkelen, hun talenten te ontdekken en te benutten en hun ambities waar te maken zodat ze trots kunnen zijn op wat ze doen.


Over cluster probleemgedrag
Binnen cluster probleemgedrag wonen in totaal 32 cliënten in groepswoningen en appartementen.  Daarnaast wordt aan ongeveer 30 cliënten dagbesteding geboden en is er plaats voor crisisopvang voor probleemgedrag.
De zorgvragen variëren per woning omdat de bewoners een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking of NAH hebben in combinatie met een complexe vorm van epilepsie en daarnaast bijkomende problematiek.
De woongroepen hebben zowel een gesloten als open karakter. Bewoners nemen individueel of in kleine groepen deel aan de dagbesteding of (aangepast) werk. Een gestructureerde en duidelijke aanpak, communicatie op maat en een evenwichtig dagprogramma zijn essentieel voor het welbevinden van de doelgroep.
Een deel van de bewoners ontvangt meerzorg, waardoor zij extra begeleiding krijgen en er extra aandacht is voor de individuele zorgvraag. Dit maakt dat er veel kan worden gewerkt aan het behalen van doelen voor de bewoners en het bieden van kwalitatief goede zorg.

Wat breng jij mee?

 • Je bent MBO of HBO gediplomeerd verpleegkundige of hebt een agogische opleiding op niveau 4 of 5 afgerond.
 • Je bent open, enthousiast, flexibel en collegiaal en hebt een warm hart voor onze bewoners.
 • Je bent een zorgprofessional die stevig in zijn schoenen staat en consequent is. 
 • Je beschikt over zelfreflectie, kunt je grenzen aangeven en bent leergierig van aard.
 • Je vindt het fijn om onderdeel te zijn van een team maar neemt ook zelfstandig beslissingen als de situatie daarom vraagt. Samen met je collega’s creëer je een huiselijke sfeer waarin duidelijkheid en veiligheid geboden wordt.
 • Binnen het team draag je bij aan open communicatie. Jij kunt makkelijk feedback geven en ontvangen.
 • Teamprocessen en kwaliteitsprojecten vind je interessant en een uitdaging om deze samen met het team vorm te geven, zowel in je eigen team als in intervisie/overleg met de andere persoonlijk begeleiders en clusterleiding binnen het cluster.
 • Daarnaast coördineer je de zorg rondom bewoners op een coachende manier.
 • Je hebt een flinke dosis humor.

Wat bieden wij jou?

 • Aanstelling contract in overleg onze voorkeur gaat uit naar een vast contract.
 • Uren in overleg, wij denken aan minimaal 24 uur (meer kan altijd).
 • Diensten die je hier werkt zijn met name 8 uurs diensten.
 • Wil jij een opleiding volgen direct of in de toekomst, geef dit aan!
 • Cao Ziekenhuizen, salaris FWG 45 maximaal € 3.468 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel van 8,33%.
 • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan de aanschaf van een mobiele telefoon of lidmaatschap sportschool.
 • Volop (door)groeimogelijkheden.
 • Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Gerard van Cranenbroek, clustermanager via M. 06-82503023.

Interesse? Top! Solliciteer dan, voor 7 april a.s., via bijgaande link.

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl


Bereikbaarheid: 15 min. vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.