Daelzicht zoekt een

Begeleider Daalzicht 3 (autisme)

Dienstverband

20 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel Koningslust Sittard Sevenum Venlo Swolgen Beek Amstenrade

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg

Op zoek naar een leuke en uitdagende vacature als begeleider in de gehandicaptenzorg? Heb jij affiniteit met autisme spectrum en passen jouw capaciteiten bij deze doelgroep? Dan maken wij graag kennis met jou voor onze locatie Daalzicht 3 in Heel!

Voor onze woonlocatie op Daalzicht 3 in Heel (regio Roermond) hebben wij een vacature voor een enthousiaste:

Begeleider A (gehandicaptenzorg)
20 uur, Heel

Zo ziet jouw baan eruit
Je werkzaamheden bestaan uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Coördinerend Begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden. Je bedenkt creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert.

Locatieprofiel
Daalzicht 3 in Heel is een woongroep met in totaal 12 bewoners. De woning is in twee gedeeltes verdeeld, met 2 huiskamers. Een aantal bewoners woont volgens een aanleun-constructie. De essentie van de zorgvragen bij Daalzicht 3 betreft, naast het bieden van begeleiding in verband met een matige tot ernstig verstandelijke beperking, ook begeleiding bij voorkomende psychiatrisch problematiek. De cliënten kenmerken zich door stoornissen in het autisme spectrum. Het accent ligt op pedagogische begeleiding met enige ondersteuning in de ADL. Overdag gaan de bewoners naar de diverse dagbestedingen.

Het is een groep waar veel wordt georganiseerd in de vrije uren, veel avonden in de week zijn gevuld met bijvoorbeeld wandelen of kleine individuele momenten en -zodra het weer kan- gezellig naar de Taveernee. Een woongroep waar gezelligheid en ondernemen een dagelijkse aangelegenheid is.

Op deze locatie worden zowel (korte) vroege diensten, avonddiensten en in het weekend ook tussendiensten gewerkt. Er zijn geen nacht/slaapdiensten.

Dit bieden wij

  • Een vast contract voor 20  uur per week;
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.
  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 1.963,- en € 2.902,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Begeleider A.
  • Flexibele diensten en invloed op je rooster.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn, sph of pedagogiek.
  • Je bent flexibel inzetbaar voor inzet in een wisselend rooster van maandag t/m zondag (geen nachten)
  • Je bent iemand die stevig in zijn schoenen staat en duidelijk grenzen weet te stellen.
  • Je bent creatief en zoekt, naast de begeleiding, voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënten.
  • Wij zoeken een flexibele en consequente collega, die betrokken is  bij onze cliënten en samen met ons kwalitatief goede zorg wil en kan bieden!

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren
Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren tot en met 24 januari 2021 door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Jo Kotte, leidinggevende zorg, via 0615055949.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.