Relim zoekt een

Begeleider dagbesteding 24-36 uur

Dienstverband

24 - 36 uur standplaats Heerlen

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin je een maatschappelijke bijdrage levert?
Voor het team van stichting Schoon GMS zijn wij op zoek naar een:


Begeleider dagbesteding, 24-36 uur
uren in onderling overleg
standplaats Heerlen

De werkplek.
Je bent werkzaam voor het team van stichting Schoon GMS en verricht werkzaamheden in Heerlen. Je wordt flexibel ingezet als begeleider dagbesteding bij de binnenwerkgroep en/of buitenwerkgroepen. De doelgroep, binnen de arbeidsmatige dagbesteding, bestaat uit cliënten met langdurige psychische,- psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Deze doelgroep vraagt van de begeleider zelfstandigheid en contactuele vaardigheden. Je werkt afwisselend samen met de begeleiders van andere afdelingen maar ook met andere hulpverlenende instanties zoals gemeenten, veiligheidshuis, bewindvoerders en ambulant begeleiders. Je rapporteert aan de teamcoaches. We verwachten van onze begeleiders dat zij goed kunnen samenwerken in teamverband maar ook zelfstandig kunnen handelen. Pro-activiteit is een must.

Het takenpakket
• Het (actief) begeleiden, instrueren, motiveren en stimuleren van cliënten met langdurige psychische,- psychiatrische en verslavingsproblematiek tijdens de arbeidsmatige dagbesteding binnen en/of buiten, rekening houdend met de gestelde kaders.
• Je maakt een planning en zorgt voor een tijdige en juiste realisatie van de opdrachten. Daarnaast overleg je regelmatig met de klant over lopende opdrachten en/of nieuwe (vervolg) opdrachten.
• Je levert een bijdrage aan het begeleidingstraject van de cliënten door middel van signaleren, individuele aandacht voor de doelen van de cliënt en rapporteren in het cliëntdossier.
• Het beheren van materialen (gereedschap), machines en middelen ten behoeve van het realiseren van de diverse opdrachten.
• Het bewaken en uitvoeren van relevante arbo-aspecten en bijbehorende wet- en regelgeving.
• Aan de hand van een samen met de cliënt opgesteld zorgplan, de cliënt ondersteunen en begeleiden bij het behalen van de gestelde doelen. Zorgplannen opstellen vanuit de methode “positieve gezondheid” waarin eigen kracht centraal staat. Adequate administratie voeren d.m.v. registreren en rapporteren in het digitale cliëntdossier.

De collega die wij zoeken.
• Heeft minimaal een afgeronde sociaal-agogische opleiding op mbo-niveau 4;
• Heeft bij voorkeur ervaring met het begeleiden van mensen met een psychische of psychiatrische beperking en/of met het begeleiden van mensen met verslavingsproblematiek;
• Heeft inlevingsvermogen, weet met conflicten om te gaan en kan mensen begeleiden en motiveren naar een volgende stap/niveau;
• Is een flexibele zelfstandige, harde werker, die stressbestendig is en ad hoc problemen oplost;
• Is een teamplayer, je kan samenwerken en overleggen, je kan overtuigen en beïnvloeden, je kan ethisch en integer handelen, je bent positief, je bent creatief, je kan begrip tonen;
• Kan goed overweg met de programma’s van Microsoft Office;
• Is in het bezit van een rijbewijs;
• Is leergierig.

Arbeidsvoorwaarden.
De Relim Groep bied je een uitdagende functie met toekomstperspectief en een duidelijke opdracht, in een organisatie met een eigen gezicht en ambitie. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 6 van de CAO Sociaal Werk. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Belangstelling?
Inlichtingen over deze functie kunnen worden ingewonnen bij Manola Vandegard,
Teamcoach locatie Schoon GMS Heerlen, tel.nr. 06 - 50272191

Enthousiast geworden over deze vacature?
Stuur dan je motivatiebrief met actueel CV per mail naar Josine Budé – HR adviseur,
j.bude@relim.nl onder vermelding “begeleider dagbesteding”

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.