Koraal zoekt een

Begeleider dagbesteding EMB - Op de Bies

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor het dagbestedingsteam EMB van Op de Bies zijn wij op zoek naar een enthousiaste begeleider. Heb jij een passie voor mens en creativiteit in de breedste zin van het woord? Is jouw motto; "Het beste eruit halen dat erin zit"? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

Over de functie

Je werkt volgens planning gecombineerd in de dagbestedingsruimte of biedt dagbesteding aan de cliënten binnen een van onze zes EMB-woningen.

De dagbestedingsruimte wordt door zowel in als externe cliënten bezocht. Het betreft cliënten met een ernstig, meervoudige beperking tussen de 18 en 60 jaar oud.

Er worden diverse activiteiten geboden die aansluiten op de wensen en behoeften van de cliënt. Denk hierbij aan ervaringsgerichte/sfeer en creatieve activiteiten.

Daarnaast bied je in wisselwerking met je collega's op verschillende tijdstippen dagbesteding aan op de woningen die behoren bij de module EMB.

Als begeleider binnen de dagbesteding heb je een belangrijke rol in het vorm geven aan een zinvolle dagbesteding, waarbij items als plezierbeleving, uitgedaagd worden, van betekenis zijn, dagritme en bovenal ook participatie belangrijke schakels zijn in het leven van de bezoekers van de dagbesteding. Ook vorm je een belangrijke schakel in de samenwerking met de woonvormen, regiebehandelaren en verwanten.

Je speelt in op de vraag van de cliënt en gaat samen met hem/haar op zoek naar activiteiten en/of ervaringen die zowel een belevingsgericht als ook creatief en sociaal karakter hebben. De meeste clienten vragen veel nabijheid en/of structuur. Dit vraagt van jou als begeleider voortdurend afstemmen, kijken naar de signalen, hoe klein dan ook, en hierop inspelen. Gedurende de dag geef je uitvoering aan de verschillende verzorg en eetmomenten.

We zoeken daarom een collega die:
 • Kennis van en affiniteit met de doelgroep EMB (ernstig meervoudig beperkt) heeft en hierdoor kan inspelen op de behoefte en vraag van de cliënt;
 • Bekend is met diverse intensieve en complexe verzorgingsvragen en eetsituaties;
 • Niet bang is om zijn handen vies te maken en fysieke arbeid niet schuwt;
 • Een grote dosis humor heeft en een relativeringsvermogen;
 • Enthousiast en gemotiveerd is en hierdoor een stimulerend effect op de collega's heeft;
 • Creatief in denken en doen is, initiatiefrijk is en een open houding heeft bij vernieuwingen in de zorg;
 • Door zijn professionele houding van grote invloed is op de sfeer binnen het dagbestedingsklimaat;
 • In het bezit is van een relevante (zorg)opleiding op niveau 3 of 4.
Wat bieden wij?
 • Een contract voor de in overleg met jou afgesproken uren en bij gebleken geschiktheid een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie;
 • Een dynamische en uitdagende werksfeer;
 • Inschaling conform functiegroep 35 (min €2.110,- en max €3.009,- bruto/maand (op basis van 36 u/w) of functiegroep 40 van de cao Gehandicaptenzorg (min €2.236,- en max €3.154,- bruto/maand (op basis van 36 u/w), afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring;
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering van 8,33% ;
 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Ingangsdatum in overleg.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of wil je al eens een kijkje komen nemen? Neem dan contact op met Anita Frijns, teamleider. Anita is bereikbaar via 06-51321774.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Ben jij enthousiast over deze vacature en zie jij jezelf al werken binnen onze dagbesteding? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Je kunt jouw cv en motivatiebrief tot uiterlijk 25 september 2022 toesturen via het sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 40.