Koraal zoekt een

Begeleider / Doelgroepspecialist - Op de Bies Kerkrade

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor één van de buitenwoningen van Op de Bies in Kerkrade zoeken we een Begeleider/Doelgroepspecialist (24-28 u/w). De woning aan de Kapelaan Lochtmanstraat 6 is onlangs helemaal verbouwd en de fijne, lichte sfeer maakt dit een fijne plek om te wonen én te werken.

Wil jij deel uitmaken van een gezellig team en bijzondere cliënten? Want bijzonder zijn onze cliënten: bij ons woont de grootste knuffelbeer van Parkstad, de beste muzikant op keyboard en het liefste "moedertje" dat alles achter je opruimt.

Over de functie

We zijn op zoek naar een nieuwe, gezellig collega die samen met ons verdere invulling wil geven aan een goed, gezellig en veilig leefklimaat voor onze cliënten met ASS. Van jou vragen we dat je kijkt waarom een cliënt bepaald gedrag vertoont. Verder vinden we het heel belangrijk om de vraag van de cliënt te volgen ("Wat wil de cliënt?). De ervaring en de beleving van onze cliënten samen met hun netwerk staan centraal.

In de woning aan de Kapelaan Lochtmanstraat 6 wordt door begeleiders volledige ondersteuning geboden aan volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De ZZP indicaties variëren van VG6 tot en met VG7, Een belangrijk doel binnen deze woning is de cliënten te begrijpen en daardoor hun kwaliteit van leven te vergroten. Binnen de woning wordt gewerkt in twee kleinere groepen doordat er twee aparte woonkamers zijn. Er zijn altijd 2 begeleiders op de groep aanwezig.

De nadruk van begeleiding ligt op het bieden van rust, structuur en voorspelbaarheid. Hierbij wordt gewerkt met behandelplannen, signaleringsplannen en een gestructureerd dagprogramma.

Ook wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met het instandhouden van vaardigheden die de cliënt beheerst. De verzorging, begeleiding en structuur is meer op de individuele cliënt gericht dan op het groepsproces. Er heerst een dynamisch maar gezellig klimaat binnen de woning.


Wat bieden wij?


Een leuke en afwisselende functie binnen een fijn en deskundig team en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.

En verder..
 • Ingangsdatum is z.s.m. Daarbij zullen we zorgen voor een adequate introductieperiode.

 • Je salaris is conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 45 (vanwege de tijdelijke behandelstatus): min €2.381,- en max €3.452 bruto/maand (op basis van 36 u/w).

 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%

 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

 • Voldoe je aan de criteria, dan start je in principe met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Andere opties in onderling overleg en afhankelijk van opleiding en ervaring.


Wat vragen wij van jou?


Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en je vind het een uitdaging deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in de praktijk. Je stelt je meedenkend op en bent kritisch naar jezelf en durft dit naar anderen ook te zijn. Daarnaast..
 • Je bent in het bezit van relevant diploma op minimaal niveau 4. (bijvoorbeeld verpleegkundige, SPW, MMZ).

 • Je kunt zelfstandig werken en bent flexibel inzetbaar. Daarnaast ben je ook een teamspeler.

 • Je hebt een duidelijke visie op zorg aan mensen met een ernstig verstandelijke beperking en omgaan met ASS.

 • Je weet om te gaan met verschillende vormen van (fysieke) agressie en hier ook naar te handelen.

 • Je kunt dan ook adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie.

 • Je bent sterk in bejegening en communicatie waardoor je indien nodig situaties kunt de-escaleren.

 • Je hebt het vermogen om grenzen te stellen bij grensoverschrijdend gedrag.

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een basis rooster.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de teamleider van module Kerkrade, Germy Vliegen. Ze is te bereiken op: 06 - 22 50 07 32,

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen. De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je CV en motivatie vóór 30 juni 2022.