Koraal zoekt een

Begeleider EMB cliënten - St. Anna in Heel

Dienstverband

20 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Kun jij je verplaatsen in de belevingswereld van mensen met een ernstig meervoudige beperking? Wil jij als begeleider betekenis geven aan het geluk van onze bewoners?

Door jouw passie en hart voor de doelgroep en oprechte aandacht zorg je voor structuur, een fijne, huiselijke sfeer en warme zorg. Jij begrijpt de kleinste signalen, maar weet de bewoners ook uit te dagen met nieuwe prikkels en activiteiten.

St. Anna in Heel zoekt voor Kastanjelaan 3 (24 - 28 u/w) en Kastanjelaan 7 (20 u/w) enthousiaste en betrokken begeleiders met een gezonde dosis humor en empathisch vermogen.

Over Kastanjelaan 3 en 7
Kastanjelaan 3 en 7 zijn woongroepen met ieder 11 cliënten die grotendeels niet ambulant zijn. Sfeer, gezelligheid en individuele aandacht staan voorop. De verzorging en begeleiding wordt grotendeels overgenomen door jou als begeleider. Naast de overname van zorg, staat ook de begeleidingsvraag van iedere bewoner centraal. Bewoners zijn zowel verbaal als non-verbaal aanwezig en de kunst is om de communicatie van de cliënten te 'lezen'.

Voor Kastanjelaan 3 geldt dat een aantal cliënten binnen deze groep dementie hebben, waardoor de begeleidingsstijl kan veranderen afhankelijk van de fase van dementie.

In de woongroep van Kastanjelaan 7 is vaak interactie tussen cliënten aanwezig, wat zorgt voor veel levendigheid binnen de groep.

Onze visie is om warme zorg te leveren aan onze bewoners. Dit houdt in meebewegen en anticiperen op wat de bewoner op dat moment wel of niet nodig heeft. Dit vraagt flexibiliteit in begeleiding. Ook nemen we de handvaten van ervaringsordening mee in de begeleiding van onze bewoners.

Het is heel belangrijk om een huiselijke sfeer te kunnen creëren, afgestemd op zowel de groep als de individuele bewoner, zodat onze cliënten kunnen genieten van hun dag. Hierin zit dagbesteding, individuele aandacht, groepsactiviteiten en uitstapjes. Je bent als begeleider de belangrijkste spil hierin.

Bekijk hier een prachtig filmpje van onze cliënten en medewerkers om een beeld te krijgen van onze doelgroep.

Wie zoeken wij?
“Klein kijken voor het grote geluk”. Herken jij je hierin?

Je hart ligt bij de doelgroep. Je bent bij voorkeur een ervaren begeleider in de zorg. Ook met minder ervaring op de teller gaan we graag met je in gesprek. Inzicht en kennis van mensen en begeleidingstechnieken in rustige en niet-stabiele situaties is belangrijk.

Je bent een verbinder in nabijheid van de bewoner. Je weet duidelijkheid te scheppen. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen, kijkt klein, signaleert en handelt naar wat voor de individuele bewoner werkt. Als sfeermaker werk je vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Bewonersgerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.

Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de bewoner hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht is belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe bewoners kunnen reageren op jouw handelen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen.

Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

Daarnaast...
 • Je hebt een diploma Social work, Pedagogiek, SPW4, MMZ4 of een andere relevante HBO, MBO 3 of MBO 4 opleiding.
 • Ben je 3e jaars student voor een beroep in de zorg op niveau 4 of 5, dan nodigen we je graag uit om te reageren.
 • Ben je woonachtig in België? Met een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie? Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg. Van harte welkom om te reageren.

Geen ervaring rondom verpleegkundige zorg? Geen probleem. Alle verpleegkundige handelingen worden door gediplomeerde verpleegkundigen uitgevoerd. En een aantal verpleegkundige handelingen mag jij na een duidelijke instructie van je collega evengoed uitvoeren.

What's in it for you?
Je komt in een team met fijne en betrokken collega’s waar je mee kan lachen en kan sparren en overleggen. Bij de start krijg je een interne buddy, iemand die je vanaf de eerste dag helpt om de start goed te laten verlopen en waar je met vragen terecht kunt. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.
 • Salaris: je salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie, waarbij inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg is:
  Begeleider in FWG 35: min €2.110 en max €3.009 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
  Begeleider in FWG 40: min €2.236 en max €3.154 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
 • Contract: je krijgt direct een vast contract.
 • Uren: bij Kastanjelaan 3 zijn mogelijkheden voor 24 – 28 u/w. Bij Kastanjelaan 7 voor 20 u/w. Meer uren is mogelijk in combinatie met de flexpool.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering (8,33%), pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Digicoach: voel jij je (nog) niet helemaal thuis in het gebruik van digitale middelen? Dan bieden wij de mogelijkheid om een zelftest digivaardigheid te doen. Onze digicoaches kunnen je vervolgens ondersteuning bieden en coachen.

Meer informatie
Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je een kijkje komen nemen, neem dan contact op met Bianca Kochen (teamleider Kastanjelaan) via 06 - 83 22 29 58 of een mail te sturen naar BKochen@koraal.nl

Ben je nieuwsgierig of vind je het wellicht spannend? Geen enkel probleem! We plannen samen een meeloopdag, zodat je laagdrempelig kennis kunt komen maken met ons mooie werk!

Reageren
Enthousiast? Wij maken graag kennis met je! Upload je CV en motivatie via het sollicitatieformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact op.