Koraal zoekt een

Begeleider EMB - flexibele schil - Op de Bies

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Versta jij mijn hulpvraag als ik deze niet in woorden kan uitdrukken? Zorg jij voor een warme en veilige omgeving?" Omdat jij je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van de cliënt, je opmerkzaam én zorgzaam bent, is dit voor jou de ideale baan!

Voor Op de Bies in Landgraaf zoeken we Begeleiders voor de woongroepen en dagbesteding voor de doelgroep EMB.

Je wordt ingezet vanuit de flexibele schil. Werken in de flexibele schil betekent méér aandacht voor de cliënt en méér afwisseling in je werk omdat je op meerdere groepen ingezet kunt worden.


Over de functie


Onze EMB cliënten hebben een zeer ernstige verstandelijke beperking en ernstige motorische beperkingen. Ze kunnen slechts beperkt informatie begrijpen, vaak niet praten en zij begrijpen veel woorden niet. Ze communiceren via geluiden, houding, spierspanning en mimiek.

Als Begeleider van de flexibele schil voor de zorgmodule EMB werk je op de woongroepen en op de dagbesteding. Je biedt intensieve, fysieke zorg die afhankelijk is van de individuele zorgvraag van de cliënt.

Een zorgmodule is een clustering van basisteams die een cliënt volgen binnen wonen en dagbesteding. De samenstelling van de woongroepen en dagbestedingslocaties is heel divers: kinderen en jongeren, volwassenen en senioren met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Wat ze gemeen hebben is een intensieve zorgbehoefte vanwege hun, veelal meervoudig (complexe), handicaps. Begeleiding en ondersteuning is altijd en direct in de woning beschikbaar.

EMB-cliënten zijn bijzonder, zoals elk mens uniek en bijzonder is. Via deze link kun je een video bekijken over het leven met een Ernstige Meervoudige Beperking.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Wat bieden wij?


Leuke en betrokken collega's en een prettige werksfeer! Je komt in een fijne omgeving waar je jezelf mag zijn.

Je gaat werken met een bijzondere doelgroep die een complexe vraag in hun zorgbehoefte hebben. Dit vraagt van jou als begeleider "het klein kijken" en letten op kleine signalen wat voor deze bewoners zo belangrijk is. Dat is hun manier van zichzelf uiten en het geeft zo veel voldoening als je deze signalen kan ondervangen en interpreteren.

Dat maakt het werken met deze doelgroep zo ongelofelijk mooi!

En verder….

  • Een leuke en afwisselende baan met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.
  • Een functie in de flexibele schil met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen binnen meerdere woongroepen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een kernteam. Uren zijn in overleg te bepalen (max. 28 uur).
  • Mogelijkheden voor dienstverband voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.
  • Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt je ingeschaald in FWG 35 of 40.
    De functie van Begeleider is ingedeeld in FWG 40 op basis van 36 u/w.
    De functie van Medewerker Begeleider is ingedeeld in FWG 35 op basis van 36 u/w.
  • Daarnaast ontvang je ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering (8,33%).
  • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden

Wie zoeken wij?


Enthousiaste en betrokken collega's die samen met het team zorgen voor een warme en veilige omgeving, maar ook samen sparren over 'welke signalen zie ik?'. Je bent bereid om veel uit jezelf te halen door rustig te observeren, je bent geduldig en optimistisch.

Je hebt ervaring in de zorg en een relevante opleiding op niveau 3 of 4. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking. Ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten is een pré. In geval van een complexe situatie reageer je adequaat. Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van feedback op zowel eigen handelen als processen.

Je bent in het bezit van eigen vervoer.


Meer informatie


Nieuwsgierig naar deze functie?

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Je bent welkom voor een rondleiding of een dagje meedraaien. Zo kun je een goed beeld krijgen van je eventueel toekomstige werkplek.

Neem gerust contact op met Bianca Kochen (teamleider) via 06 - 83 222 958 of bkochen@koraal.nl.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.


Reageren


Heb je interesse in deze leuke en afwisselende baan? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier!