Koraal zoekt een

Begeleider EMB - locatie St. Anna

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Jeugdzorg
"Klein kijken voor het grote geluk". Dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners. Dat is je passie. Jij zorgt voor gezelligheid, activiteiten en structuur. Je hebt de drive om je te verdiepen en ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt.

Spreekt dit jou aan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het betreft een functie voor 24 tot 28 uur per week. Wil je meer uren werken? Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.


Kastanjelaan 1

Kastanjelaan 1 biedt huisvesting aan bewoners met klassieke EMB-achtergronden, zintuigelijke en motorische beperkingen spelen hierbij een grote rol.

Veel bewoners zijn rolstoel behoevend en vragen volledige overname van ADL-vaardigheden, zoals gewassen worden, gevoed worden en verplaatst worden. Bewoners zijn kwetsbaar in hun gezondheid, begeleiders dienen hier dagelijks alert op te zijn. Verpleegtechnische handelingen of voorbehouden handelingen kunnen dan passende interventies zijn.

Visie van de woning is het creëren van een huiselijke sfeer, ondernemen van leuke activiteiten en liefdevolle benadering voor de bewoners die er wonen. Je bent als begeleider de belangrijkste spil in het maken van een huiselijke en gezellige sfeer en het aanbieden van zintuigelijke prikkels. Het werken met een groep bewoners die een complexe vraag in hun zorgbehoefte hebben, vraagt van jou als begeleider het kleine kijken en letten op kleine signalen wat voor deze bewoners zo belangrijk is.

Dat is hun manier van zichzelf uitten en het geeft zo veel voldoening als je deze signalen kan ondervangen en interpreteren.

Dat maakt het werken met deze doelgroep zo ongelofelijk mooi.


Over de functie

 • Begeleider van bewoners met een ernstig (meervoudige) verstandelijke beperking (en/of moeilijk verstaanbaar gedrag/ EMB). Je begeleidt en verzorgt op maat voor een prettig woon- en leefklimaat van de bewoner.
 • Als begeleider ben je verantwoordelijk voor de taken die in de dagdagelijkse werkzaamheden terugkomen, zoals het bestellen van maaltijden, verzorgen van kleding, daginvulling zinvol laten zijn, ed.
 • Als begeleider werk je intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers, artsen en overige (paramedische) disciplines. Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Belangrijke thema's zijn een betekenisvolle dagbesteding, veranderende zorgvragen in gedrag van bewoners, verbouwing en aankleding van de kastanjelanen en persoonlijke- en teamontwikkeling.

What's in it for you?


Fijne en betrokken collega's waar je, al naar gelang de situatie, mee kan lachen of kan sparren en overleggen. Tip: Ze zijn dol op wat lekkers bij hun teamoverleg! Je krijgt volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. We bieden o.a. doelgerichte scholing en deskundigheidsbevordering.
 • Je salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie, waarbij inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg is:
  Begeleider in FWG 35: min €2.110 en max €3.009 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
  Begeleider in FWG 40: min €2.236 en max €3.154 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).

 • Je krijgt direct een vast dienstverband.

 • Bij de start krijg je een interne buddy. Iemand die je je eerste werkdag welkom heet en je helpt om de start goed te laten verlopen en waar je terecht kan wanneer je vragen hebt.
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%, een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden en een collectieve zorgverzekering.
Geen ervaring rondom verpleegkundige zorg? Geen probleem! Alle verpleegkundige handelingen worden door gediplomeerde verpleegkundigen uitgevoerd. En een aantal verpleegkundige handelingen mag jij na een duidelijke instructie van je collega evengoed uitvoeren.


Wie zoeken wij?


Je hart ligt bij de doelgroep. Je bent een ervaren begeleider in de zorg. Ook met minder ervaring op de teller gaan we graag met je in gesprek. Inzicht en kennis van mensen, begeleidingstechnieken, in rustige en niet stabiele situaties, is van belang. Ervaring met (moeilijk verstaanbaar) gedrag is een pré.

Je bent een verbinder in nabijheid van de bewoner. Je weet duidelijkheid te scheppen. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen, kijkt klein, signaleert en handelt naar wat voor de individuele bewoner werkt. Als sfeermaker werk je vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Bewonergerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.

Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de bewoner hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht is belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe bewoners kunnen reageren op jouw handelen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen.

Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

Daarnaast...
 • Je hebt een diploma Social work, Pedagogiek, SPW4, MMZ4 of een andere relevante HBO, MBO 3 of MBO 4 opleiding.

  Ben je 3e jaars student voor een beroep in de zorg op niveau 4 of 5, dan nodigen we je graag uit om te reageren.

  Ben je woonachtig in België? Met een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie? Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg. Van harte welkom om te reageren.

Over Koraal


Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze bewoners en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt ons in staat om bewoners en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners.

Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg).


Meer informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Bianca Kochen (Teamleider EMB) via 06- 83 222 958.

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Middels een rondleiding of een dagje meedraaien, kun je een goed beeld krijgen van je eventueel toekomstige werkplek.

Voor het werken bij Koraal vragen wij een verklaring omtrent gedrag. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag gevraagd worden aan de voormalig werkgever. Tevens zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Reageren

Als je bovenstaande leest en denkt: " Ik ben die klein kijker en klaar voor het grote geluk". Dan maken wij graag met jou kennis en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Stuur ons een CV en motivatie vóór 29 mei 2022.