Koraal zoekt een

Begeleider EMB - St. Anna te Heel

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Klein kijken voor het grote geluk".
Dagelijks geef je samen met collega's betekenis aan het geluk van jezelf en zeer diverse bewoners. Je bent in staat om voor gezelligheid en structuur te zorgen. Jezelf ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt spreekt jou aan!
Ben jij onze nieuwe collega bij St. Anna in Heel die de bewoners met een ernstig meervoudige verstandelijke beperking (EMB) begeleidt en verzorgt?
Het betreft een functie voor 24 uur per week (meer uren is bespreekbaar).
Kastanjelaan 3
De Kastanjelanen bestaan uit 6 woningen en dagbesteding.
Kastanjelaan 3 biedt huisvesting aan 13 bewoners met verschillende EMB-achtergronden. Er wonen veelal rolstoelafhankelijke bewoners met een enkeling die wel ambulant is. Meer en meer komen er bewoners binnen onze groep wonen die naast het syndroom van down, dementie hebben.
Naast de overname van zorg, staat ook de begeleidingsvraag van iedere bewoner centraal. Bewoners zijn zowel verbaal als non-verbaal aanwezig en de kunst is om alle communicatie te 'lezen'.
Onze visie is om warme zorg te leveren aan onze bewoners. Dit houdt in meebewegen en anticiperen op wat de bewoner op dat moment wel of niet nodig heeft. Dit vraagt flexibiliteit in begeleiding.
Ook nemen we de handvaten van ervaringsordening mee in de begeleiding van onze bewoners.
Het is heel belangrijk om een huiselijke sfeer te kunnen creëren, afgestemd op de groep zowel als de individuele bewoner, zodat onze bewoners kunnen genieten van hun dag. Hierin zit dagbesteding, individuele aandacht, groepsactiviteiten en uitstapjes. Je bent als begeleider de belangrijkste spil hierin.
Op Kastanjelaan 3 komen ook verpleegtechnische handelingen voor, maar het is geen vereiste om deze te kunnen uitvoeren.

Over de functie

Je begeleidt en verzorgt bewoners met een ernstig (meervoudige) verstandelijke beperking en soms moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast zijn er dagdagelijkse werkzaamheden die terugkomen zoals o.a. het bestellen van maaltijden, het verzorgen van kleding en de daginvulling. Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers, artsen en overige (paramedische) disciplines.
Belangrijke thema's zijn een betekenisvolle dagbesteding, veranderende zorgvragen in gedrag van bewoners, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling.
What's in it for you?
Je komt in een team met fijne en betrokken collega's waar je mee kan lachen en kan sparren en overleggen. Bij de start krijg je een interne buddy, iemand die je vanaf de eerste dag helpt om de start goed te laten verlopen en waar je met vragen terecht kunt. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.
 • Je salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie, waarbij inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg is:
  Begeleider in FWG 35: min €2.110 en max €3.009 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
  Begeleider in FWG 40: min €2.236 en max €3.154 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
 • De uren zijn in eerste instantie gekoppeld aan zwangerschapsverlof van een collega. In overleg zijn er altijd mogelijkheden voor urenuitbreiding, en tevens is een vast dienstverband een optie.
 • Geen ervaring rondom verpleegkundige zorg? Geen probleem.
  Alle verpleegkundige handelingen worden door gediplomeerde verpleegkundigen uitgevoerd. En een aantal verpleegkundige handelingen mag jij na een duidelijke instructie van je collega evengoed uitvoeren.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering. Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via bijgevoegde link: www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Voel jij je (nog) niet helemaal thuis in het gebruik van digitale middelen? Dan bieden wij de mogelijkheid om een zelftest digivaardigheid te doen. Onze digicoaches kunnen je vervolgens ondersteuning bieden en coachen.

Wie zoeken wij?

Je hart ligt bij de doelgroep. Je bent een ervaren begeleider in de zorg. Ook met minder ervaring op de teller gaan we graag met je in gesprek. Inzicht en kennis van mensen, begeleidingstechnieken, in rustige en niet stabiele situaties, is van belang.
Je bent een verbinder in nabijheid van de bewoner. Je weet duidelijkheid te scheppen. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen, kijkt klein, signaleert en handelt naar wat voor de individuele bewoner werkt. Als sfeermaker werk je vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Bewonersgerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.
Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de bewoner hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht is belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe bewoners kunnen reageren op jouw handelen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen.
Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.
Daarnaast...
 • Je hebt een diploma Social work, Pedagogiek, SPW4, MMZ4 of een andere relevante HBO, MBO 3 of MBO 4 opleiding.
  Ben je 3e jaars student voor een beroep in de zorg op niveau 4 of 5, dan nodigen we je graag uit om te reageren.
  Ben je woonachtig in België? Met een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie? Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg. Van harte welkom om te reageren.
Over Koraal
Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze bewoners en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.
Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt ons in staat om bewoners en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners.
Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg). Wim Swaak is regiodirecteur van deze Koraal-regio.
Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Bianca Kochen (teamleider EMB) via 06-83222958
Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Middels een rondleiding of een dagje meedraaien, kun je een goed beeld krijgen van je eventueel toekomstige werkplek.
Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
Voor het werken bij Koraal vragen wij een VOG.

Reageren

Als je bovenstaande leest en denkt: " Ik ben die kleine kijker en klaar voor het grote geluk".
Dan maken wij graag met jou kennis. Stuur ons een cv en motivatie.
De gesprekken en tijdstip zullen in overleg plaatsvinden.