Koraal zoekt een

Begeleider EVB Behandelgroep - Op de Bies

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Op de Bies in Landgraaf zoekt een Begeleider voor de behandelgroepen Hereweg 153 C en D. Hier wonen cliënten met een ZZP 7 indicatie. Naast ernstig verstandelijke beperkingen komen er gedragsproblemen voor. Draai jij je hand niet om voor complexe situaties? Ligt jouw uitdaging in het "lezen" van onbegrepen gedrag en vervolgens een glimlach op het gezicht van de cliënt te laten verschijnen, dan is dit jouw doelgroep!


Over de functie


De woongroepen Hereweg 153C en 153D behoren tot de module Behandelen die uit verschillende woongroepen en dagbestedingslocaties bestaat. Het merendeel van de cliënten beschikt over een ZZP 7 indicatie, sommigen aangevuld met tijdelijk meerzorg. Naast ernstig verstandelijke beperkingen is er sprake van gedragsproblematieken.

Uitgangspunt in de begeleiding van deze cliënten zijn de individuele behoeften en behandelplannen. De begeleidingsvorm wordt in een multifunctioneel team vastgesteld, gemonitord en waar nodig bijgesteld. Er is sprake van een intensieve samenwerking met directe collega's, arts, gedragswetenschapper en teamleider.

De woongroepen zijn gekoppeld aan een dagbestedingsruimte. Je biedt dus ook dagbesteding aan cliënten.


Over de locatie


De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden en/of thuiszorg.


Wat bieden wij?


Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.
  • Inschaling conform FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €2.085 en max €3.189 bruto/maand o.b.v. 36 u/w.
  • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%) en daarnaast een deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden )
  • In eerste instantie een jaarcontract (minimaal 24 u/w) met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid.

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent in het bezit van minimaal een afgeronde, relevante MBO 4 opleiding.
  • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.
En verder...
  • Weet je om te gaan met verschillende vormen van (fysieke) agressie en hier ook naar te handelen. Je reageert adequaat bij crisissituaties, stelt grenzen bij grensoverschrijdend gedrag, bent sterk in bejegening en communicatie, waardoor je indien nodig situaties kunt de-escaleren.
  • Weet je signalering- en/of behandelplannen te interpreteren en toe te passen met de bestaande behandelvisie.
  • Kun je zelfstandig maar ook in teamverband goed functioneren, ben je in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen en participeer in het sociale netwerk rondom de cliënt.

  • Heb je ervaring met het ontwikkelen en begeleiden van zowel individuele alsook groepsgerichte activiteiten en vrijetijdsbestedingen conform het individuele behandel- ondersteunings- en/of activiteitenplan.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of de mogelijkheid bespreken voor een oriëntatiebezoek?

Neem dan contact op met Anita Frijns (teamleider) via 06 - 51 32 17 74 of afrijns@koraal.nl

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.


Reageren


Spreekt deze vacature jou aan? Reageer dan vóór 29 oktober a.s. door je CV en motivatie te uploaden.