Koraal zoekt een

Begeleider EVB Behandelgroep - Op de Bies Landgraaf

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Op de Bies in Landgraaf zoekt een Begeleider voor de behandelgroepen Hereweg 153 C en D. Hier wonen cliënten met een ZZP 7 indicatie. Naast ernstig verstandelijke beperkingen komen er gedragsproblemen voor. Draai jij je hand niet om voor complexe situaties? Ligt jouw uitdaging in het "lezen" van onbegrepen gedrag en vervolgens een glimlach op het gezicht van de cliënt te laten verschijnen, dan is dit jouw doelgroep! (Uren in overleg)

Over de functie

De woongroepen Hereweg 153C en 153D behoren tot de module Behandelen die uit verschillende woongroepen en dagbestedingslocaties bestaat. Het merendeel van de cliënten beschikt over een ZZP 7 indicatie, sommigen aangevuld met tijdelijk meerzorg. Naast ernstig verstandelijke beperkingen is er sprake van gedragsproblematieken.

Uitgangspunt in de begeleiding van deze cliënten zijn de individuele behoeften en behandelplannen. De begeleidingsvorm wordt in een multifunctioneel team vastgesteld, gemonitord en waar nodig bijgesteld. Er is sprake van een intensieve samenwerking met directe collega's, arts, gedragswetenschapper en teamleider.

De woongroepen zijn gekoppeld aan een dagbestedingsruimte. Je biedt dus ook dagbesteding aan cliënten.


Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen;
 • Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie;
 • Je salaris is conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 45: min €2.381,- en max €3.452,- bruto/maand (op basis van 36 u/w);
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%) en daarnaast een deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden)
 • Voldoe je aan de criteria, dan start je in principe met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Andere opties in onderling overleg en afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van minimaal een afgeronde, relevante MBO 4 opleiding.
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.
En verder...
 • Weet je om te gaan met verschillende vormen van (fysieke) agressie en hier ook naar te handelen. Je reageert adequaat bij crisissituaties, stelt grenzen bij grensoverschrijdend gedrag, bent sterk in bejegening en communicatie, waardoor je indien nodig situaties kunt de-escaleren.
 • Weet je signalering- en/of behandelplannen te interpreteren en toe te passen met de bestaande behandelvisie.
 • Kun je zelfstandig maar ook in teamverband goed functioneren, ben je in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen en participeer in het sociale netwerk rondom de cliënt.
 • Heb je ervaring met het ontwikkelen en begeleiden van zowel individuele alsook groepsgerichte activiteiten en vrijetijdsbestedingen conform het individuele behandel- ondersteunings- en/of activiteitenplan.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of de mogelijkheid bespreken voor een meeloop moment? Neem dan contact op met Ellen Enkelmans (teamleider) via 06-29062142

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen. De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.


Reageren


Spreekt deze vacature jou aan? Reageer dan vóór 6 december a.s. door je CV en motivatie te uploaden.