Koraal zoekt een

Begeleider EVB - Op de Bies - Buitenlocatie Kerkrade

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor een van onze buitenlocaties in Kerkrade zoekt Op de Bies een Begeleider (Minimaal 28 uur. Meer of minder uren in overleg). We zijn op zoek naar een collega die samen met ons verdere invulling wil geven aan het werken volgens autisme en gedrag met als onderlegger de werkmethodiek: "Ervaar het maar", waarbij de ervaring en de beleving van de cliënten centraal staat. Naast deze methodieken staat bovenaan dat jij jezelf kunt zijn in het contact met de cliënten en hun netwerk. Onze focus ligt op een goed leven voor onze cliënten, mooi werk voor medewerkers en een duurzaam gezonde organisatie. Je zorgt samen met je collega's ervoor dat werkprocessen zo zijn ingericht dat iedereen optimaal zijn of haar werk kan doen.Waar ga je werken en wat ga je doen?

"Het zijn de kleine dingen die ertoe doen".

Binnen Lochtmanstraat 10 wonen acht cliënten, waarin door begeleiders volledige ondersteuning wordt geboden aan volwassenen tussen de 30 en 60 jaar met een ernstige tot diepe verstandelijke beperking, waarbij autisme voorkomt. De nadruk ligt op verzorging en sfeer. Bij enkele cliënten kunnen we spreken van een zeer complexe zorgvraag. De verzorging ligt binnen deze woning meer op het individu dan op het groepsproces. Het in stand houden van de vaardigheden die de individu beheerst is erg belangrijk. Bij een goede en ontspannen sfeer zullen de cliënten algemeen genomen ontspannen en redelijk zelfstandig zijn.

Je begeleidt de cliënten gedurende de dag tijdens de verschillende fases van hun dagprogramma. De cliënten hebben baat bij een gestructureerde dag invulling en samen met je collega's creëer je een veilige en voorspelbare omgeving.

Onder andere door de veelzijdigheid van de zorgvragen en de daardoor nauwe contacten met verschillende disciplines is er volop gelegenheid om je te ontwikkelen.

Vanuit de cliënt: "We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt 'zien'."

Welkom in ons thuis!

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden en/of thuiszorg.

Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.
 • De functie van Begeleider is ingedeeld in FWG 40 (min €2.025 en max €2.993 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Mogelijkheden voor dienstverband voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.

Wat vragen wij van jou?

Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en je vind het een uitdaging deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in de praktijk. Daarnaast ben je in staat en bereid tot het geven en ontvangen van feedback op zowel eigen handelen als processen. Belangrijk hierbij is dat je je meedenkend opstelt en kritisch bent naar jezelf en dit ook naar anderen durft te zijn.
 • Je bent in het bezit van relevant diploma op minimaal niveau 4. (bijvoorbeeld verpleegkundige, SPW, MMZ).
 • Je hebt een duidelijke visie op zorg aan mensen met een ernstig en matige verstandelijke beperking en omgaan met ASS.
 • Je weet om te gaan met verschillende vormen van (fysieke) agressie en hier ook naar te handelen.
 • Je kunt dan ook adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie.
 • Je bent sterk in bejegening en communicatie waardoor je indien nodig situaties kunt de-escaleren.
 • Je hebt het vermogen om grenzen te stellen bij grensoverschrijdend gedrag.
 • Je weet signalering- en/of behandelplannen te interpreteren en toe te passen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een basis rooster.

Onze cliënten wonen niet op onze werkplek!!

Wij werken in hun huis!!!

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de Germy Vliegen, teamleider van de woning via gvliegen@koraal.nl of 0622500732. Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent gedrag te overleggen. De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld.

Reageren

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur ons dan je CV en motivatie vóór 5 oktober a.s. via het sollicitatieformulier.

Kom jij in ons thuis werken?