Dichterbij zoekt een

Begeleider EVB(+) cliënten Stiemensweg 19-21 Gennep, Uren zijn bespreekbaar

Dienstverband

20-36 Uren zijn bespreekbaar

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, WO, HBO+

Standplaats

Gennep Gennep

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Begeleider EVB(+) cliënten Stiemensweg 19-21 Gennep, Uren zijn bespreekbaar
 

 

Ben jij een creatieve denker die met originele invallen en oplossingen komt?

Sta je stevig in je schoenen én haal jij voldoening uit het begeleiden en

verzorgen van ouder wordende cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag?

Reageer dan snel op deze vacature!

 

Wat ga je doen?  

 • Naast de begeleiding en verzorging van cliënten bied je vrijetijdsbesteding aan huis
 • Je denkt creatief mee om fijne activiteiten te kunnen aanbieden die aansluiten bij de belevingswereld van onze cliënten
 • Ook zie je toe op het fysieke, psychische en sociale welzijn van de cliënt: je ondersteunt de cliënten en helpt hen om zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te laten voeren. Dat doe je vanuit een individueel ondersteuningsplan
 • De begeleiding en ondersteuning is intensief. Deskundige begeleiders dragen bij aan rust, regelmaat en balans. Hierdoor kunnen de cliënten zichzelf ontplooien en zichzelf zijn.
 • Je werkt in wisselende diensten tussen 07.00 en 22.00 uur. Gebroken diensten kunnen voorkomen.

 

Met wie ga je dat doen?

Het is een uitdagende doelgroep, het werk is zeer afwisselend. Dit komt met name door de mix in leeftijd en het verschil in zorgvragen. Geen dag is hetzelfde!

 

Binnen Stiemensweg 19-21 in Gennep wonen 10 cliënten verdeeld over 2 woningen; 7 mannen en 3 vrouwen, in de leeftijd tussen de 48 en 67 jaar met ZZP 5 t/m ZZP 7.

Een aantal bewoners heeft autisme, aan autisme aanverwante stoornis(sen), gedragsproblematiek of angst- en stemmingsstoornis(sen).

Je wordt binnen beide woningen ingezet en werkt volgens een rooster. Daarnaast is er een goede samenwerking met de gedragsdeskundige en waar nodig de AVG (Arts voor Verstandelijk Gehandicapten).

Het team Stiemensweg 19-21 is stabiel en heeft weinig wisselingen gehad. Je werkt met mannen en vrouwen van diverse leeftijden. Het team blijft de verdieping zoeken door middel van scholing en themabijeenkomsten.

 

Waar ga je dat doen?

De woningen liggen aan de rand van de woonwijk, vlakbij het centrum van Gennep. Het Dagactiviteitencentrum (DAC) is in de nabijheid. De woning is voor een deel specifiek ingericht om de cliënten de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben.

 

Wie ben jij?

‘Open’

Jij hebt een open blik. Je voelt aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer juist sturing gewenst is. Met jouw positieve en creatieve aanpak ga je met de cliënten op onderzoek naar waar hun krachten en mogelijkheden liggen. Je durft buiten de gebaande paden te treden. Als ze soms toch ongewenst gedrag uiten sta je stevig in je schoenen en heb je het talent je in hun belevingswereld te verplaatsen om de boodschap achter het gedrag te achterhalen.

Daarnaast ben je zelfstandig en weet je van aanpakken. Je kan goed schakelen tussen zorginhoudelijke taken en het bieden van structuur

 

Wat neem je mee?

 • Je hebt een zorg gerelateerd mbo-diploma op minimaal niveau 3 en ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking
 • Je hebt hart voor de cliënten, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete oplossingen
 • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid en denkt niet in ‘maren en bezwaren’ maar in kansen en mogelijkheden
 • Je kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen en stelt je oplossingsgericht op
 • Je hebt een positieve en anticiperende werkhouding
 • Je bent bereid scholing(en) te volgen

Wat neem je mee terug?

 • Een salaris in schaal FWG 40 conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek
 • Een goede pensioenregeling
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 % en 8% vakantietoeslag
 • Je uren zijn in overleg bespreekbaar
   

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie? Neem dan contact op met ons wervingsbureau (Anouk Hermens of Melanie Kaal). Dat kan telefonisch op nummer 088-7540060 of per mail via wervingsbureau@dichterbij.nl.

We komen graag met je in contact!

 

Voor wie werk je?

Waar anderen nog weleens uitgaan van de beperking, is jouw nieuwe werkgever gefocust op wat mensen allemaal wél kunnen. Dat geldt niet alleen voor de cliënt – waarbij ‘Als je het mij vraagt’ (www.alsjehetmijvraagt.nl) een belangrijke rol speelt – maar ook voor jou als medewerker.
Samen met Dichterbij (www.dichterbij.nl) ondersteun je mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijke of psychische) beperking op het gebied van wonen, werken en welbevinden in het stroomgebied van de maas (Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland). Onder de naam STEVIG (www.stevig.nl) verleent Dichterbij ook specialistische en forensische zorg.

Dichterbij streeft naar een ongedeelde samenleving waarin mensen met een beperking een volwaardige plaats hebben en de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. De specifieke mogelijkheden van de cliënt vormen het vertrekpunt. Dichterbij daagt cliënten uit om het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt ook voor jou als medewerker. Je krijgt de ruimte om te ondernemen, om initiatief te nemen en om jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan heb jij het Dichterbij-hart en zien we je sollicitatie graag tegemoet.