Koraal zoekt een

Begeleider EVB+ - St. Anna te Heel

Dienstverband

8 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Het begeleiden van cliënten met een complexe zorgvraag is je passie. Je hebt ervaring met deze doelgroep en je bent toe aan een nieuwe stap in je ontwikkeling. Je houdt van pittige uitdagingen en kunt snel schakelen.
Herken jij je hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Over de functie
Je gaat aan de slag als Begeleider voor de doelgroep Ernstig Verstandelijk Beperkt met gedragsproblemen (EVB+) en bijkomende problematiek. Deze doelgroep bestaat op dit moment uit circa 55 cliënten. Er werken meer dan 90 medewerkers in de EVB+ teams, welke intensief samen werken met 2 teamleiders, 2 regie-behandelaren, 4 seniorenbegeleiders en meerdere disciplines.
De cliënten binnen de EVB+ doelgroep wonen in huizen op het terrein, met elk hun eigen identiteit. Als begeleider draag je zorg voor de kwaliteit van leven van de cliënt. Dagbesteding is een belangrijk onderdeel hiervan.
Binnen onze doelgroep zijn diverse cliënten welke vanuit hun complexe zorgvraag extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Deze cliënten begeleiden we vanuit individuele programma's. Kenmerkend voor deze doelgroep is dat de begeleiding van onze cliënten een hoog-alertheid niveau van jou als begeleider vraagt. Het lukt ons niet altijd om de complexe zorgvraag van onze cliënten te begrijpen. Dit onbegrip kan leiden tot een ontlading waarbij fysieke als ook mentale agressie kan plaats vinden.
Tevens kan het zijn dat je persoonlijk begeleider van een cliënt bent, met een belangrijke verbindende en coördineerde rol naar de organisatie, verwanten en het team. Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers en artsen. Dagelijks werken aan kwaliteit van leven en zorg motiveert je! Belangrijke thema's voor zijn nabijheid, dagbesteding en teamontwikkeling.

Wie zoeken wij?

Je bent een verbinder in nabijheid van de cliënt. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust en veiligheid. Uiteraard blijf je betrokken en aanwezig. Tevens ben je een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. Je bent een doorzetter. Indien nodig, kun je ook gas terug nemen en je hebt oog voor de grenzen van cliënt, collega's en zeker ook jezelf. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling.
en verder..
 • Je beschikt over een relevante MBO of HBO opleiding of je studeert in het 3e of 4e leerjaar. Ben je woonachtig in België?
 • Je hebt een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie. Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg.
 • Je beheerst de Nederlandse taal.
 • Je hebt ervaring met gedragsdoelgroepen.
 • Heb je nog niet zoveel ervaring, maar wel affiniteit met de doelgroep? Dan gaan we toch graag met je in gesprek. Daarbij is inzicht en kennis van begeleidingstechnieken, in zowel rustige als niet-stabiele situaties van belang.
 • Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Je durft daarbij hulp en feedback te geven en vragen.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je gevraagd en ongevraagd op weg helpt. Er is sprake van nieuwe huisvesting op de locatie.
 • Jouw salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie en is gebaseerd op FWG 40 of 45.
 • Voor FWG 40 is dit minimaal €2.236 en maximaal €3.154 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
 • Voor FWG 45 is dit minimaal €2.381 en maximaal €3.352 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
 • Je krijgt direct een vast dienstverband.
 • Er zijn mogelijkheden tussen de 8 en 32 uur per week.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, en eindejaarsuitkering.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
Over Koraal
Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze cliënten en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.
Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt ons in staat om cliënten en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners.
Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg). Wim Swaak is regiodirecteur van deze Koraal-regio.
Meer informatie
Neem gerust contact op met Sendy Rutjens (teamleider EVB+) via 06 - 120 408 47 of met Peter Clerkx (teamleider EVB+) via 06 - 5186 1901.
Voor het werken bij Koraal vragen wij een VOG. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, gevraagd worden aan de voormalig werkgever. Tevens zal door ons een referentie worden opgevraagd.
Reageren
Lees jij bovenstaande en denk je: "Dat ben ik en daar ga ik voor!". Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging dan wel stap in je persoonlijke ontwikkeling? Heb je zin om een nieuwe pittige uitdaging aan te gaan met cliënten en teams die op je kunnen rekenen?
Dan maken wij graag met jou kennis. Wij ontvangen graag je CV en motivatie!