Koraal zoekt een

Begeleider flexibele schil - locatie Op de Bies - doelgroep EMB

Dienstverband

16 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Op de Bies in Landgraaf zoekt Begeleiders (16 -28 u/w) die ingezet kunnen worden op de woongroepen en dagbesteding voor doelgroep EMB, vanuit de flexibele schil. Bij deze doelgroep bied je intensieve fysieke zorg. Omdat jij je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van de cliënt, je opmerkzaam èn zorgzaam bent, is dit voor jou de ideale baan! Werken in de flexibele schil betekent meer aandacht schenken aan de cliënt en meer afwisseling in je werk omdat je op meerdere groepen ingezet kunt worden.


Over de functie


Als Begeleider van de flexibele schil voor de zorgmodule EMB werk je op de woongroepen en op de dagbesteding. Je biedt intensieve, fysieke zorg die afhankelijk is van de individuele zorgvraag van de cliënt. Naast de verstandelijke beperking kan er op bepaalde groepen onbegrepen of agressief gedrag voorkomen.

Een zorgmodule is een clustering van basisteams die een cliënt volgen binnen wonen en dagbesteding. De samenstelling van de woongroepen en dagbestedingslocaties is heel divers: kinderen en jongeren, volwassenen en senioren met een matige, ernstig of diepe verstandelijke beperking. Wat ze gemeen hebben is een intensieve zorgbehoefte vanwege hun, veelal meervoudig (complexe), handicaps en een speciale zorgvraag op psychisch terrein of op het gebied van gedrag. Deze cliënten hebben behoefte aan beschut wonen in een (sterk) aangepaste woonomgeving. Daarom is de begeleiding en ondersteuning altijd en direct in de woning beschikbaar. Deze ondersteuning heeft een structuur biedend karakter en is gericht op stabilisatie en ontwikkeling met daar waar nodig aandacht voor het reguleren van de gedragsproblematiek.

EMB-cliënten zijn bijzonder, zoals elk mens uniek en bijzonder is. Via deze link kun je een video bekijken over het leven met een Ernstige Meervoudige Beperking.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende baan met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.
 • Inschaling conform functiegroep 40 van de cao gehandicaptenzorg; minimaal €1.963,- en maximaal €2.902,- bruto per maand (36 u/w.)
  Als medewerker Begeleider (niveau 3) wordt je ingeschaald in functiegroep 35. Minimaal €1.861,- en maximaal €2.766,- bruto per maand (36 u/w).
 • Daarnaast ontvang je ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • Wij starten met een contract voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid is onze intentie om dit aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 3 (bij voorkeur Verzorgende IG) of 4 (bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde).
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking (bij voorkeur met de doelgroep EMB).
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten.
 • Je hebt ervaring rondom de inzet van verschillende (til)hulpmiddelen en arbo-technische ondersteuning.
 • Je kunt zelfstandig maar ook in teamverband goed functioneren.
 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie.
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen.
 • Je bent een doorzetter, stressbestendig en vindt het geen probleem om ingezet te worden op verschillende groepen zonder deel uit te maken van deze groepen.
 • Je bent in het bezit van eigen vervoer.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op Junior Teamleider Inge Visser van de zorgmodule Flex EMB, van maandag t/m donderdag bereikbaar op 06-34962639

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Ingangsdatum is in overleg te bepalen.

Reageren

Heb je interesse in deze leuke en afwisselende baan? Wij ontvangen graag je CV en motivatie!