Koraal zoekt een

Begeleider Flexibele Schil - Locatie Op de Bies - Module Kerkrade

Dienstverband

8 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor Op de Bies in Kerkrade/Simpelveld zoeken we Begeleiders voor de Flexibele Schil (8 - 28 u/w). Omdat de woningen in Kerkrade gerenoveerd worden, zijn de woongroepen tijdelijk in Simpelveld gehuisvest.

Over de functie

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je flexibel werken? Ben je nog op zoek naar de doelgroep die het beste bij je past? Dan is dit je kans!

Je kunt bij ons werken in een contract tussen de 8 en 28 uur.

Als Begeleider of als Medewerker Begeleiding ben je werkzaam binnen de verschillende woon- en dagbestedingsgroepen van Koraal Regio Parkstad, in de module Kerkrade. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen. Module Kerkrade kenmerkt zich door de grote diversiteit van doelgroepen, waardoor er verschillende competenties van je verwacht worden. We zullen afhankelijk van je competenties en flexibiliteit je roosteren op die groepen die hierbij aansluiten. Je komt in een dynamische omgeving waarin je jezelf kunt zijn in het contact met de cliënten en hun netwerk

Uitgangspunt is dat je cliënten verzorgt, begeleid en ondersteunt in hun dagelijkse leven, uitgaande van hun individuele mogelijkheden en beperkingen. Dit betekent dat werkzaamheden per woon- en dagbestedingsgroep kunnen verschillen. Ook ga je binnen de dagbesteding werken die gekoppeld is aan de woning waar je in de ochtend bent opgestart.

Naast de verstandelijke en/of fysieke beperking kan er op bepaalde groepen onbegrepen of agressief gedrag voorkomen.

Binnen deze context wordt onder andere gewerkt aan:
 • het bieden van begeleiding en ondersteuning gericht op het emotionele ontwikkelingsniveau en eventuele bijkomende problematiek;
 • het in stand houden van vaardigheden en wanneer nodig ondersteunen in het proces van achteruitgang;
 • het begeleiden en ondersteunen van sociale vaardigheden;
 • het creëren van een herkenbare, duidelijke en veilige leefomgeving in een huiselijke sfeer;
 • het ondersteunen en bieden van een leuke vrijetijdsbesteding o.a. clubjes en activiteiten
 • het ondersteunen in het in stand houden van contacten met de familie
 • de begeleiding en ondersteuning in een bij de doelgroep passend tempo en sfeer.
Wat bieden wij?

Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.
 • Begeleiders worden ingeschaald conform functiegroep 40 van de cao gehandicaptenzorg. Minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- bruto per maand (Op basis van 36 uur per week.)
 • Een Medewerker Begeleiding wordt ingeschaald in functiegroep 35 van de Cao Gehandicaptenzorg. Afhankelijk van de opgedane werkervaring ontvang je minimaal een salaris van € 1.800,- en maximaal € 2.675,- bruto per maand. Dit op basis van 36 uur per week. Indien je minimaal in het bezit bent van een afgeronde opleiding op niveau 4 zijn er ook mogelijkheden om ingezet te worden als Begeleider Behandelgroepen (functiegroep 45). Meer informatie hierover wordt verstrekt in het sollicitatiegesprek.
 • En verder ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering van 7,05% en de mogelijkheid tot deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • We bieden je een contract voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden kan dit worden omgezet naar onbepaalde tijd.
Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde) Van een Medewerker Begeleiding verwachten wij dat deze minimaal in het bezit is van een afgeronde opleiding op niveau 3 (bijv. MMZ3 of VZ (IG);
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband goed functioneren;
 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisis situatie;
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen;
 • Je bent een doorzetter en stressbestendig;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

De Module Kerkrade maakt onderdeel uit van Koraal Parkstad, Locatie Op de Bies. Deze module heeft een achttal woningen gelegen rondom het activiteiten centrum d´r Eck en twee woningen in Simpelveld. Vanwege een renovatie van de woningen in Kerkrade wonen de cliënten van 4 woongroepen tijdelijk in het Loreto Klooster in Simpelveld. Naast wonen en dagbesteding biedt de module Kerkrade ook dagbesteding en logeren aan cliënten die nog thuis wonen.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de teamleider van zorgmodule Kerkrade, Germy Vliegen. Ze is te bereiken op: 06 - 22 50 07 32.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Ingangsdatum is zo spoedig mogelijk. Daarbij zullen we zorgen voor een adequate introductieperiode.

Uitgangspunt is dat je werkt binnen een wisselend rooster inclusief weekenden. Daarbij is ruimschoots van tevoren bekend wanneer en waar je wordt ingezet. Daarnaast wordt ook enige flexibiliteit van je verwacht op het moment dat een rooster wordt verstoord door bijvoorbeeld incidentele zorgvragen van cliënten of een ziekmelding van je collega.

Onze correspondentie over het verloop van de procedure versturen wij per e-mail.

Reageren

Dit is een doorlopende vacature. Stuur ons je CV en motivatie zo snel mogelijk toe!