Koraal zoekt een

Begeleider flexibele schil LVB/MVB - locatie Op de Bies - Buitenwoningen

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Begeleiding bieden met de handen op de rug." Voor Op de Bies in Landgraaf zoeken we een enthousiaste Begeleider (uren in overleg). Je gaat deel uitmaken van de flexibele schil voor de Zorgmodule Buiten. Je wordt ingezet vanuit de flexibele schil. Werken in de flexibele schil betekent méér aandacht voor de cliënt en méér afwisseling in je werk omdat je op meerdere groepen ingezet kunt worden.

Over de functie

Als Begeleider voor de flexibele schil kun je ingezet worden op alle woongroepen én de dagbesteding voor de Buitenwoningen. De woningen bevinden zich op locaties in Waubach, Landgraaf, Kerkrade, Simpelveld en Hoensbroek. Als je deel uitmaakt van de flexibele schil is 75% van je uren op voorhand al bekend. Je vangt verlof, vakanties en vrije dagen van de vaste medewerkers op. De overige 25% doet zich ad hoc voor, bijvoorbeeld ingeval van ziekte. Op deze diensten kan ingetekend worden. Iedere keer een andere groep betekent dat je steeds met nieuwe energie een woning instapt en met een frisse blik naar de cliënten kijkt.

De leeftijden van de cliënten lopen uiteen van 18 - 80 jaar oud. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een lichte tot matige verstandelijke beperking hebben en grotendeels zelfstandig wonen. De accentverschillen binnen de groepen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënten, alsook in de mate van begeleiding.

De jongeren met een licht verstandelijke beperking willen groeien naar zelfstandig wonen, jij helpt ze daarbij. Je leert ze bijvoorbeeld hoe ze om moeten gaan met een budget, hoe ze moeten koken, maar ook hoe ze relaties aangaan en onderhouden. De oudere cliënten help je door het in stand houden van bepaalde vaardigheden, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Begeleiden gebeurt "met de handen op de rug", je laat de cliënt zoveel mogelijk zelf ervaren en ontdekken. Als Begeleider betekent dat soms dat je je eigen overtuiging aan de kant moet zetten en de cliënt zelf zijn weg laat kiezen (binnen veilige grenzen).

De cliënten bezoeken overdag school of dagbesteding. Wij bieden een pedagogisch klimaat waarin het accent ligt op begeleiding en ondersteuning naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Er wordt gedacht en gehandeld vanuit de leermethodiek "Op Eigen Benen", en gebruik gemaakt van het instrument INVRA.

Over de locatie

Koraal regio Parkstad locatie Op de Bies biedt advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Parkstad en de aangrenzende gemeenten. Hierbij gaat Op de Bies ervan uit dat alle mensen verschillend zijn en dat ieder mens zelf, met zijn mogelijkheden en beperkingen, invulling wil geven aan zijn eigen leven: kansen scheppen en deze benutten. Op de Bies kent verschillende vormen van ondersteuning.

Wat bieden wij?

Leuke en betrokken collega's en een prettige werksfeer! Je komt in een fijne omgeving waar je jezelf mag zijn. Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze samen verder te ontwikkelen met de bewoners en je collega's!

Daarnaast..
 • Een leuke en afwisselende baan met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.
 • Inschaling conform FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg: minimaal €2.025,- en maximaal €2.993,- bruto/maand op basis van 36 u/w.
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • Mogelijkheden voor dienstverband voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.
Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4.
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie.
En verder....
 • Je kunt zelfstandig maar ook in teamverband goed functioneren.
 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie.
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen.
 • Je bent een doorzetter, stressbestendig en vindt het geen probleem om ingezet te worden op verschillende groepen zonder deel uit te maken van deze groepen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan telefonisch contact op met Germy Vliegen (teamleider) via 06- 225 007 32.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Interesse in deze vacature? Reageer dan nu en stuur ons je CV en motivatie!