MET ggz zoekt een

Begeleider Forensische zorg

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Venray

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Geen dag is hetzelfde bij MET ggz! Bij ons leveren we én de beste zorg én werken we aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit gunnen we namelijk niet alleen onze clienten, maar ook onze collega’s. We kunnen jou goed gebruiken als begeleider A voor ons forensische team op onze locatie in Venray én voor onze ambulante teams in Noord- en Midden-Limburg met een forensische titel. We kijken graag MET jou naar de mogelijkheden!

MET Forensisch team
Het forensisch team van MET ggz is een klein, hecht, specialistisch en gedreven team, dat zowel begeleid wonen in Venray als ambulante zorg in Noord- en Midden-Limburg biedt aan cliënten met een forensische titel. Daarnaast worden er soms complexe casussen vanuit de WMO begeleidt door het forensische team. Belangrijk is dat je complexe situaties overziet en een juiste balans kan vinden tussen veiligheid voor de maatschappij en het belang van de cliënt. Je brengt risico’s in kaart en waar nodig acteer je hierop. Samenwerken met diverse ketenpartners, waaronder reclassering, behandeling, wijkagent en gemeente is van groot belang.

Je start of eindigt je werkdag met een aantal uren dienst binnen onze beschermde woonvorm. Deze beschermde woonvorm bestaat uit een aantal appartementencomplexen verdeeld door de wijk. We komen op afspraak langs bij de cliënten. Daarvoor of daarna houd je je vooral bezig met overleggen, dossiervoering, bezoek je ambulante cliënten en sluit je samen met de cliënt aan bij afspraken met externen.

Dat de verantwoordelijkheid van het begeleiden van forensische cliënten met (complexe) persoonlijkheidsproblematieken, verslavingsproblematiek of psychiatrische kwetsbaarheid in jouw handen ligt, schrikt jou niet af. Sterker nog: dat is precies waar jouw ambitie ligt. Met jouw open houding, kritische blik, doorpakkersmentaliteit en affiniteit voor deze doelgroep blend jij binnen een mum van tijd in binnen ons team als begeleider A, Forensische zorg.

Wat ga je doen?
Als begeleider A forensische zorg begeleid je de cliënten vanuit je eigen caseload. Samen met de cliënten stel je een begeleidingsplan op met doelen die aansluiten bij hun individuele hulpvragen. Vragen die hierbij centraal staan zijn vooral gericht op wat de cliënten gelukkig maakt en wat zij nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk vorm te geven aan hun leven met de kwetsbaarheden die zij hebben.

Je hebt intensief contact met meerdere partijen rondom de coördinatie van de zorg; je schakelt veel met je collega (woon)begeleiders, collega’s van behandeling, verschillende ketenpartners en het sociale netwerk van de cliënt. Je dagelijkse taken bestaan uit het bewaken van de voortgang van het traject van de cliënt, het signaleren van knelpunten en het evalueren van de doelen en de begeleiding volgens het begeleidingsplan. Je bent binnen deze functie niet alleen veel in gesprek met onze clienten, maar biedt waar nodig ook praktische hulp aan.

In dit werk ben je actief in het onderhouden van jouw kennis van de sociale kaart, het netwerken en zorgvuldig bijhouden van de begeleidingsplannen. De diversiteit aan contacten en taken maken de functie tot een uitdagende en dynamische baan met veel verantwoordelijkheid.

Wie ben jij?
  • Je hebt een afgeronde relevante mbo 4 of hbo-opleiding zoals, Social Work, sociaalpedagogisch hulpverlener, maatschappelijk werker of toegepaste psychologie;
  • Je hebt kennis en ervaring met (complexe) psychiatrische ziektebeelden en verslaving;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken binnen het forensisch kader;

MET ggz is er voor jou
  • Ruime keuze aan opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen;
  • Op termijn kun je een andere route bewandelen naar bijvoorbeeld begeleider B, ook kun je doorstromen naar MET behandeling binnen MET ggz;
  • Budget in te zetten voor werk-privé balans.
  • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets (max. € 1500 per 3 jaar), laptop of IPad aan te kopen (max. € 800 per 3 jaar).
  • Sporten tegen een gereduceerd tarief (max. € 600 per jaar).
  • Onze arbeidsvoorwaarden en salarisschaal zijn conform CAO GGZ FWG 45 (min. € 2451 en max. € 3863 bij een fulltime dienstverband).

MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz, MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Meer informatie en solliciterenHeb je vragen over de vacature of wil je vrijblijvend een kop koffiedrinken of eens meelopen?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372.

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.