Stichting Pergamijn zoekt een

begeleider gehandicapten zorg

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleider gehandicaptenzorg, Echt

Jouw werkomgeving
We bieden je de kans om als (assistent) cliëntbegeleider op Pepinusbrug in Echt het team van Organisatorische Eenheid 17 te komen versterken.

Binnen OE 17 werk je in een team met enthousiaste medewerkers, die opkomen voor de belangen van onze cliënten. We werken goed samen, respecteren elkaar en staan open voor nieuwe dingen. We kunnen wel kritisch zijn in het belang voor de cliënten.

Onze bewoners hebben een matig/ernstig meervoudige beperking. Daarnaast kunnen zij autisme hebben, moeite hebben met prikkelverwerking of hechtingsproblematiek. Met jouw professionaliteit weet je aan te sluiten bij het lage emotionele ontwikkelingsniveau van de cliënt. Je werkt vanuit het ondersteuningsplan van de cliënt en draagt bij aan het realiseren van de doelen. Je ondersteunt de individuele cliënt en laat ruimte voor eigen regie en autonomie. Uitgangspunt hierbij is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. Je hebt oog voor de behoeften aan basisveiligheid. Je werkt vanuit de relatie, biedt de nodige nabijheid en individuele aandacht en weet de cliënt waar nodig aan te sturen en te stimuleren.

Deskundigheid en een goede samenwerking met het team, betrokken disciplines en verwanten vinden wij belangrijk.

OE 17 zoekt begeleiders voor de woning Zwaanweg 1-3, Zwaanweg 5-7 en Dasweg 2-4.

In een gesprek gaan we samen onderzoeken op welke woning jij gaat werken, waarbij je ook op de andere woningen binnen OE 17 ingezet kan worden indien noodzakelijk.

Jouw baan
Op de Zwaanweg 1-3 wonen 13 cliënten met MVG/ASS. De begeleiding is erop gericht een relatie op te bouwen, vertrouwen te geven en structuur te bieden. Duidelijkheid en het werken met protocollen is van belang op deze woning. De cliënten van de Zwaanweg 1-3 zijn veelal nog mobiel, maar hebben vanwege hun leeftijd ondersteuning nodig bij hun verzorging. Hiervoor krijgen ze hulp van de begeleiders in het ondersteunen bij lichte verzorgingstaken. Ze gaan overdag naar de dagbesteding of blijven op de woning waar je ze begeleidt in alledaagse activiteiten: de krant lezen, samen koken of een cake bakken, dit alles afgewisseld met rust en alles op basis van hun zorgvraag.

Op Zwaanweg 5-7 wonen 14 cliënten die gebaat zijn met veel duidelijkheid en voorspelbaarheid. Jij kunt ze dit bieden en maakt hierbij gebruik van programma’s aan de hand van pictogrammen of verwijzers. Tijdens de begeleiding van een cliënt bewaar je altijd de rust en stimuleer je de zelfredzaamheid door de cliënt zoveel mogelijk zelf te laten doen. Als begeleider is het van belang om de basis veiligheid en nabijheid te bieden aan de cliënten. Een aantal cliënten gaat overdag naar de dagbesteding en een aantal blijft op de woning waar integrale daginvulling wordt geboden.

Als begeleider op Dasweg 2-4 ondersteun je 14 cliënten met een intensieve begeleidingsintensiteit. Een aantal cliënten krijgen belevingsgerichte dagbesteding aangeboden vanuit de woning. De verzorging moet gedeeltelijk of volledig overgenomen worden waar je wel de zelfredzaamheid waarborgt. Ook hier zijn veiligheid, nabijheid en structuur belangrijk.

Jij…
…. werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…. kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
…. beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.
…moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is

Jouw achtergrond…
  • Je hebt een diploma in de zorg op MBO3, MBO Verzorgende 3-IG, niveau 4 of HBO niveau;
  • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.

Wij…
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 30/35/40, afhankelijk van je opleiding; (min. €1.967,- max. €3.332,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar (bij fulltime dienstverband) en balansverlof regeling.
  • Een eindejaars uitkering van eenmalig 8.83% in 2023 en 8,33% in volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • Pepinusbrug in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi).

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Nicole Houkes, teammanager. Tel: 06-53723583.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Justin of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met teammanager Nicole en een collega.