Dichterbij zoekt een

Begeleider Gehandicaptenzorg

Dienstverband

In overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, WO, HBO+

Standplaats

Gennep Berghem Panningen Uden Venray Boxmeer Cuijk Heijen Veghel Molenhoek Malden Grubbenvorst Horst Oss Wijchen Ottersum Afferden Bergen Gennep Grave Heesch Well Sint-Oedenrode Sambeek Nijmegen Horn Velp Mook Nistelrode Milsbeek Schijndel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

‘Help jij mensen met een verstandelijke beperking steeds een nieuw stapje te zetten?’

Wat ga je doen?
Bij Dichterbij kunnen alle cliënten rekenen op zorg en ondersteuning op maat – kinderen, (jong)volwassenen en ouderen die bijna met ‘pensioen’ gaan, met een lichte verstandelijke beperking of ernstige meervoudige beperkingen. We kijken daarbij altijd naar ieders mogelijkheden, want dat biedt kansen!

Als begeleider stimuleer je cliënten met een verstandelijke beperking om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Je motiveert hen om steeds nieuwe stapjes te zetten en helpt zo hun zelfstandigheid en mogelijkheden te vergroten. Gewoon waar het kan, speciaal waar dat nodig is, zo ga je te werk. Je neemt hen soms bij de hand en geeft ze op andere momenten zelf de regie. Je vergroot hun leefwereld door samen contact te leggen in de wijk en de buurt en bouwt zo mee aan een begripvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt.

Met wie ga je dat doen?
Je werkt met cliënten en je collega’s. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor.

Gezien de diversiteit aan cliënten, maken we graag kennis met verschillende begeleiders, zoals:
• Zorgzame aanpakkers met hart voor ouderen
• Sterke persoonlijkheden met ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag
• Communicatief sterke uitblinkers die (non-verbale) signalen van cliënten als geen ander begrijpen en de kern van de hun zorgvraag naar boven halen.
Iedere cliënt heeft een eigen zorgvraag. We bespreken graag met jou bij welke cliëntengroep jij helemaal in je element bent.

Waar ga je dat doen?
Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en ontwikkelen van jouw talenten. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbestedingsplek of behandellocatie. Wij helpen jou je droom te realiseren. Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant.

Zo werken wij
Alle mensen hebben wensen. Bij Dichterbij werk je in een zelforganiserend team dat bestaat uit de cliënt, zijn of haar verwanten en jij als begeleider (samen met je collega's). Samen bespreken jullie de wensen die er zijn. En vervolgens kijken jullie hoe je die wensen kunt realiseren. Eventueel schakel je de hulp van jullie netwerk in. De manier waarop wij cliënten en hun verwanten leren kennen noemen wij 'Als je het mij vraagt’. Ontdek onze werkwijze via https://www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt

Dit ben jij
Je hebt een zorggerelateerd mbo- (niveau 3 of 4) of hbo-diploma. En natuurlijk hart voor onze cliënten en voor de zorg. Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven, waardoor je als vanzelfsprekend in het belang van de cliënten en hun verwanten handelt. Je vindt het prettig om in een team te werken en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen. Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van ‘maren en bezwaren’. Ervaring in de zorg is een pre.

Dit krijg je ervoor terug
• Gelukkige cliënten! Jij draagt bij aan een betekenisvol leven
• Een salaris van FWG 40 minimaal €1.963 - maximaal €2.902, conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek
• Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
• Je uren zijn in onderling overleg bespreekbaar en je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken.

Solliciteren?
Jouw cv en motivatiebrief kun je via de website www.dichterbij.nl uploaden onder de vacature van Begeleider Gehandicaptenzorg of stuur je cv en motivatiebrief naar wervingsbureau @dichterbij.nl. Vermeld bij beide opties ‘Begeleider Gehandicaptenzorg.

Heb je vragen over deze functie? Of wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij. Bel 088-7540060.