Stichting Pergamijn zoekt een

Begeleider gehandicaptenzorg, 24-28 uur, Hoensbroek (Slakke Weiden)

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleider gehandicaptenzorg, Hoensbroek (Slakke Weiden)

Jouw werkomgeving
Slakke Weiden is een woonvoorziening waar 24 cliënten wonen, behorende tot de doelgroep senioren, de leeftijd varieert van 45-90 jaar. Bij een aantal cliënten is er sprake van dementie en een vorm van autisme. Het merendeel van de cliënten vraagt begeleiding in het proces van ouder worden. Het begeleiden is vooral gericht op: het bieden van een rustige, gelukkige, huiselijke oude dag. Daarbij ligt de nadruk op het zo lang mogelijk behouden van de eigen regie, en deelnemen aan dagelijkse werkzaamheden, binnen de woning. We hebben nauwe banden met de verwanten en onderhouden goede contacten in de buurt. Cliënten nemen geregeld deel aan activiteiten buiten de woning.

Binnen Slakke Weiden geven we intern dagbesteding aan een aantal cliënten. Betreffende medewerker zal ook af en toe meewerken op die interne dagbesteding. Slaapdiensten horen ook bij het dienstenpatroon. Een aantal methodieken die veelvuldig zullen worden toegepast zijn: methode Urlings, warme zorg, fenomenologische benadering, positieve bevestiging en PDL.

Jouw baan
Als cliëntbegeleider werk je samen met de cliënten gericht aan het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan, en begeleidt en ondersteun je hen bij ADL-activiteiten, de integratie in hun verblijfsomgeving en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je voert zowel individuele als groepsgerichte interventies uit, afhankelijk van en gericht op de specifieke vraag van de cliënt. Je participeert in het multidisciplinair overleg en voert overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers op basis van partnerschap. Je begeleidt stagiaires en leerlingen en hebt een coachende rol naar vrijwilligers. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en verpleegkundige handelingen.

Jij…
… bent een stevige persoonlijkheid en hebt passie voor je werk. Je hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen.
…vindt het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van ‘van zorgen voor, naar zorgen dat’. Ben jij diegene die zich wil ontwikkelen en gemotiveerd is om dat in ons team te kunnen doen? Dan bieden wij jou die kans!

Jouw achtergrond...
  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3IG, niveau 4 of HBO niveau;
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep senioren.

Wij...
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 of 40, inschaling is afhankelijk van je opleiding (min. €2.110,- max €3.154,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • De mogelijkheid om deze baan goed te combineren met je privé-situatie. Er wordt voornamelijk gewerkt in avonden en weekenden.
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
  • Slakke Weiden in Hoensbroek is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi).

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud van cliëntbegeleider kun je contact opnemen met de recruiter, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met teammanager Kieven.

Re-integratie kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.