Daelzicht zoekt een

Begeleider Gehandicaptenzorg Gedragscomplex LVB

Dienstverband

24 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Kun jij naar de persoon zelf kijken? Ben je duidelijk, consequent en weet je de rust te bewaren? Word jij enthousiast van de doelgroep LVB met psychiatrie? Dan zijn wij op zoek naar iemand zoals jou en maken we graag kennis. 

Voor de locatie Zonnebloemhof 24-25 op ons terrein in Heel (regio Roermond) zoeken wij een :

Begeleider Gehandicaptenzorg Gedragscomplex (LVB)

24-28 uur in overleg

Zo ziet jouw baan eruit

Je bent er voor de cliënt en draagt zorg voor een fijne dag. Daarbij houdt je rekening met de doelen die per cliënt zijn opgesteld. Deze zijn grotendeels gericht op het stimuleren van de zelfstandigheid en het onderhouden van sociale vaardigheden Ook is het belangrijk het overzicht te houden over de algemene sfeer die op de groep heerst en daarop te anticiperen. Als begeleider vind je hier uitdaging én de kans om te groeien, voor jezelf én samen met het team! Overdag gaan de meeste cliënten naar de dagbesteding, sommigen blijven thuis. In de avond maak je een wandeling, doe je een boodschap of een gezelschapsspel. Ook hebben ze soms behoefte aan een goed gesprek of samen gewoon televisie kijken.  

Locatieprofiel

Onze gezellige woningen staan los van elkaar gelegen aan een pleintje op het mooie en van veel groen voorziene terrein van Daelzicht in Heel. In de omgeving vind je een drogist, een ijssalon, een supermarkt, broodjesbar en een gezellige kroeg waar je met de cliënten welkom bent. Op het natuurlijk gelegen grote terrein, zijn o.a. wandelroutes door het bos en langs de boerderijdieren.

De woningen Zonnebloemhof 24-25 tellen beiden 8 cliënten. De cliënten hebben allen hebben hun unieke trekjes. Ze hebben een licht verstandige beperking met gedragsproblematiek die relateert aan de psychiatrie. Escalaties kunnen voorkomen maar niet op dagelijkse basis. De cliënten zoeken grenzen op en vragen dus van jou duidelijkheid en structuur. Daarnaast houden zij zeker ook van een gezellige, warme en huiselijke sfeer. Een goede dosis humor hoort hierbij, zowel voor de cliënten als voor je collega´s. Je komt terecht in een team met groei. Elkaar ondersteunen en op elkaar bouwen is daarbij de kern.  

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

 

Dit bieden wij

 • Een salaris volgens FWG 45 (min. € 2.821,-, max. € 3.938,- bruto op basis van 36 uur).
 • Een vast dienstverband voor 24 – 28 uur per week, contracturen met jou in overleg.
 • Flexibele diensten (geen slaapdiensten).
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken, zoals een degelijke opleiding hoe te handelen tijdens een escalatie, de-escalerend werken. 
 • Flexibele diensten in de ochtend en in de avond (geen slaapdiensten).
 • Je mag als wens een vaste roostervrije dag afspreken.
 • We werken om het weekend, er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jou voorkeursweekend.  
 • Werken met pagers met een noodknop. 

Herken jij jezelf hierin?

 • Een relevant diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-4 zoals MMZ-4, SPW-4, SPH, Social Work of HBO-V.
 • Je bent alert, met het oog op het voorkomen van escalaties.
 • Je kunt je goed in de cliënt verplaatsen en aanvoelen wat ze nodig hebben. Je werkt preventief ter voorkoming van escalaties.
 • Je durft je grenzen aan te geven maar legt ook uit waarom je iets wel of juist niet doet.
 • Je vindt het leuk om te werken met mensen die ‘net iets meer’ hulpvragen hebben.  

Belangstelling en solliciteren

Spreekt dit je aan en ben je nieuwsgierig geworden: Dan ben je van harte welkom! 
Neem gerust die telefoon en spreek af om eens een dagje mee te kijken in het team. 
Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Voor meer informatie kun je terecht bij Frank Dullens, Recruiter via 06-11179029.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.