Daelzicht zoekt een

Begeleider Gehandicaptenzorg Gedragscomplex (LVB / MVB)

Dienstverband

24 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Koningslust Sevenum Venlo Swolgen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg en meer in het bijzonder met doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag? Wil jij als onderdeel van dit stabiele team iets moois neer gaan zetten voor onze cliënten op een spiksplinternieuwe woongroep? Sta jij stevig in je schoenen maar ben je tegelijkertijd ook de warme persoonlijkheid die onze cliënten middels rust en structuur een veilig en vertrouwd gevoel geeft? Lees dan snel verder want wij zoeken een nieuwe collega, die net zoals ons, graag wil bijdragen aan het welzijn van onze cliënten.

Voor onze locatie Huybheide 16 op ons instellingsterrein in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Begeleider Gehandicaptenzorg Gedragscomplex (LVB / MVB)

Het betreft een vast dienstverband van 24 uur per week

Zo ziet jouw baan eruit

Als Begeleider B begeleid en verzorg/ondersteun je onze verstandelijk beperkte cliënten die samen wonen op onze nieuwe woongroep. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt altijd samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Wij zijn dan ook op zoek naar een enthousiaste collega die er samen met ons iedere dag met positivisme en energie hieraan bij wil dragen.

Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je bent analytisch en je denkt vooruit. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je stemt af samen met de Coördinerend Begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt.

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signalen kunt herkennen zodat preventief gehandeld kan worden waardoor escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Locatieprofiel 

Huybheide 16 is een woongroep op ons mooie terrein Savelberg in Koningslust. Binnen deze besloten woongroep wonen 8 cliënten, maar is ruimte voor 9 cliënten. Naast een lichte tot matige verstandelijke beperking is er bij alle cliënten die er wonen sprake van een bijkomend (psychiatrisch) ziektebeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Prader Willi Syndroom en Psychosegevoeligheid in combinatie met mogelijk onvoorspelbaar gedrag. Door de diversiteit en dynamiek van de zorgvragen van de cliënten is geen enkele dag hetzelfde.

De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en incidenteel moeten er ADL-taken worden overgenomen. Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid. Je gaat dan ook aan de slag vanuit de supportvisie.

De woningen zelf zijn in juni opgeleverd en vormen de nieuwe (tijdelijke) huisvesting op ons terrein in Koningslust. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en vormen de komende jaren het nieuwe thuis van onze cliënten. Wil jij hier aan bijdragen?

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 45 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.085,- en € 3.189,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract op basis van 24 uur per week als Begeleider B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-4, denk hierbij aan een diploma SPW/MMZ-4 of HBO-SPH / Pedagogiek.
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en kunt zowel mentaal als fysiek tegen een stootje
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. Je weet dat de cliënt communiceert middels gedrag.
  • Verder ben je geduldig, communicatief vaardig en kun je reflecteren op je eigen handelen.
  • Flexibiliteit; je bent alle dagen van de week beschikbaar. Alle diensten vallen tussen 7:00 – 22:00. Je draait dan ook geen nachtdiensten.
  • Geen ervaring in de gehandicaptenzorg, maar wel in de GGZ of een andere zorgsector? Solliciteer gerust!  

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 
Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, tot en met 16 mei 2021. Voor meer informatie kun je terecht bij Carmen Verbakel (leidinggevende zorg), via 0646077851. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.