Dichterbij zoekt een

Begeleider gehandicaptenzorg Gennep

Dienstverband

In overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Gennep Gennep

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij werken in een klein, hecht team waar je tijd hebt voor de cliënt? Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat de bewoners van Winterheide de beste ondersteuning krijgen!

Wat ga je doen?
Als begeleider zorg je voor structuur en voor afwisseling tussen inspanning en ontspanning. De ene keer een belevingsgerichte activiteit, de andere keer iets actiefs. Verder help je de cliënten bij de dagelijkse verzorging en zorg je dat ze kunnen genieten van hun dag. Om dit optimaal te kunnen doen is het belangrijk dat jij goed ‘klein kunt kijken’. Je ziet wat ze graag willen, waarom ze niet lekker in hun vel zitten of waar ze behoeften aan hebben, ook al kunnen ze je dit niet met woorden duidelijk maken.

En verder:

 • Je ziet toe op het fysieke, psychische en sociale welzijn van de cliënt: je ondersteunt hem of haar om zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te voeren. Dit doe je vanuit een individueel ondersteuningsplan;
 • Met jouw enthousiasme en professionaliteit weet je aan te sluiten op de behoefte van de cliënt en om stapjes te zetten in zijn of haar ontwikkeling;
 • Er is een variatie aan verpleegtechnische handelingen, maar ook begeleiding bij gedragsproblemen en psychiatrische problematiek;
 • Je biedt warme zorg en werkt belevingsgericht waarbij je je tempo aanpast aan de cliënt.

Met wie ga je dat doen
Je werkt nauw samen met je collega’s in een klein en hecht team, daarnaast ook met een multidisciplinair team met hierin een samenwerking met gedragsdeskundige, zorgcoördinator, AVG arts en zo nodig aanvullende disciplines.

Waar ga je dat doen
Je komt te werken op Winterheide 10, 12 en 14, deze 3 woningen vormen samen een werkeenheid waar jij als begeleider komt te werken. In iedere woning wonen 6 mannen en vrouwen met een (zeer) ernstige meervoudige beperking en lichte gedragsproblematiek. Daarom zijn de woningen allemaal rolstoelvriendelijk en voorzien van hulpmiddelen waarmee je verzorging en ondersteuning biedt. Overdag en ’s avonds is er altijd begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er zorg op afstand.

Winterheide biedt de bewoners ook dagbesteding. Jij helpt bij het opstellen van een programma voor de bewoners. Daarin combineer je belevingsgerichte activiteiten met de nodige rustmomenten. Zo nu en dan ga je met de bewoners naar de gymzaal of het zwembad. Ze kunnen ontspannen in de jacuzzi of fit blijven dankzij de beweeg- en belevingsapparatuur.
 

Dit ben jij

 • Je hebt een zorggerelateerd mbo 4 of hbo diploma;
 • Je bent stressbestendig en kunt duidelijk je grenzen aangeven;
 • Je bent je bewust van je emoties en houding en welke invloed dit heeft in het werken met deze doelgroep;
 • Je observeert non-verbale signalen en anticipeert hierop;
 • Je weet op een constructieve wijze om te gaan met communicatiestoornissen en bent emotioneel beschikbaar.


Dit krijg je ervoor terug:

 • Een vast contract;
 • Een salaris ingeschaald in FWG 40 tussen € 2.537,00 en maximaal € 3.432,00 op basis van een 36-urige werkweek conform de cao gehandicaptenzorg;
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Jaarlijks tot  €600,- fiscaal voordeel bij onder andere de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of abonnement bij de sportclub;
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen.

 

 

Begeleider Winterheide 10-12-14?

Ben je nieuwsgierig geworden? Je bent welkom om te reageren op deze leuke vacature.

Solliciteren kun je via de website van Dichterbij door het sollicitatieformulier in te vullen https://www.dichterbij.nl/werken-bij/begeleider-gehandicaptenzorg?&address=&range=30#lijstweergave en je CV en motivatiebrief toe te voegen. Vermeld in je brief om welke locatie het gaat.

 

Heb je vragen over de sollicitatie procedure dan mag je telefonisch of via de app contact opnemen met het Wervingsbureau van Dichterbij via 088-7540060.

 

Past deze locatie niet bij je wensen? Neem dan ook contact op. We denken graag met je mee. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbesteding of behandellocatie. We helpen jou je droom te realiseren.