Dichterbij zoekt een

Begeleider gehandicaptenzorg LVB+ Steffenberg Ottersum

Dienstverband

24-28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Gennep

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Zoek jij een nieuwe uitdaging en heb je zin om samen met ons verder vorm te gaan geven aan een woongroep voor jong volwassen meiden?


Wat ga je doen

Als begeleider bij de Steffenberg begeleid je een groep jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en soms moeilijk verstaanbaar gedrag. We begeleiden hen in het dagelijkse leven met als doel hun zelfstandigheid te vergroten en ‘het gewone leven te laten ervaren’, zonder daarbij de duidelijkheid en structuur die ze nodig hebben los te laten.

De nadruk van de geboden ondersteuning ligt met name in de pedagogische begeleiding van cliënten. Naar behoefte van de cliënt natuurlijk ook ondersteuning in de persoonlijke verzorging. 

 

En verder:

 • We ondersteunen hen in het aangaan van relaties en helpen ze deze te onderhouden;
 • Je signaleert en anticipeert en biedt een luisterend oor;
 • Je werkt vanuit een individueel ondersteuningsplan;
 • In je werk maak je gebruik van o.a. de methodieken Relatie Gericht Werk (tripple-c) en dynamisch verbinden.

 

Waar ga je dat doen

De cliënten op de Steffenberg die je begeleidt en ondersteunt zijn jonge bewoners tussen de 15 en 30 jaar oud. Je werkt flexibel op twee woningen. In Eén woning wonen vijf dames van 21-22 jaar, die overdag de dagactiviteiten bezoeken. Op de andere woning wonen vier dames tussen de 14 - 22 jaar waarvan twee cliënten naar de dagbesteding gaan en twee cliënten nog naar school gaan.

Op de Steffenberg komen ook kinderen en jongeren logeren. Dat kan doordeweeks en in het weekend. Jij oefent met hen op zelfstandig (begeleid) wonen. Je helpt hen om hun ADL-vaardigheden te vergroten en laat ze alvast ervaren hoe het is om met hulp van Dichterbij te wonen.


Voor meer informatie zie onze locatiepagina: https://www.dichterbij.nl/locaties/ottersum/wonen-en-deeltijdwonen-steffenberg?content=vacature


Dit ben jij

 • Je hebt een zorggerelateerd mbo 4 of hbo diploma;
 • Je voelt aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer juist sturing gewenst is;
 • Met jouw professionele, positieve en creatieve aanpak ga je met de cliënten op onderzoek naar waar hun krachten en mogelijkheden liggen;
 • Je hebt een nuchtere kijk op de wereld en staat je met beide benen op de grond;
 • Je hebt oog voor detail en verliest daarbij ook het grotere geheel niet uit het oog.

 

Dit krijg je ervoor terug
 

 • Een vast contract;
 • Een salaris tussen €2.236,- en € 3.154,- schaal FWG 40 conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Jaarlijks tot €600,- fiscaal voordeel bij onder andere de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of een abonnement bij de sportclub;
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen.

 

Begeleider Steffenberg worden?

Wil je graag onderdeel worden van ons stabiele en hechte team? Solliciteren kun je via de website van Dichterbij door het sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief toe te voegen via deze link https://www.dichterbij.nl/werken-bij/begeleider-gehandicaptenzorg?&address=&range=30#lijstweergave Vermeld in je brief om welke locatie het gaat.

 

Heb je vragen over de sollicitatie procedure dan mag je telefonisch of via de app contact opnemen met het Wervingsbureau van Dichterbij via 088-7540060.

 

Past deze locatie niet bij je wensen? Neem dan ook contact op. We denken graag met je mee. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbesteding of behandellocatie. We helpen jou je droom te realiseren.