Stichting Pergamijn zoekt een

begeleider gehandicaptenzorg windhoek 61/63

Dienstverband

32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleider gehandicaptenzorg, Echt (Windhoek)

Uren in overleg bespreekbaar (32 uur)

Waar kom je terecht?
Op de Windhoek wonen zo’n 32 cliënten die zorg en begeleiding aangeboden krijgen die passen binnen hun mogelijkheden en wensen. Het zijn over het algemeen ouder wordende cliënten die laag tot matig verstandelijk beperkt zijn. Er is sprake van lichte gedragsproblematiek als gevolg van een laag emotioneel ontwikkelingsniveau, en/of autisme spectrum stoornissen en dementie. De cliënten van de Windhoek hebben een meervoudige beperking, wat bijvoorbeeld resulteert in cliënten die rolstoel gebonden zijn.

De Windhoek zorgt voor de individuele wensen en mogelijkheden van de cliënten. Zorg wordt individueel of in groepsverband aangeboden en is erop gericht de ervarings- en leefwereld van de cliënt uit te breiden.

Er zijn binnen de Windhoek verschillende functies mogelijk, waaronder een aantal cliëntbegeleider functies. Per woning verschilt dit qua werkzaamheden en werkinhoud, deze worden hieronder verder beschreven. Samen met de teamleider wordt gekeken naar een passende plek in combinatie met de competenties.

Windhoek 61 is één van de vier woningen die Windhoek 6 heeft. Binnen Windhoek 61 bieden we een warm thuis aan 8 cliënten. De cliënten leven in de woongroep samen, maar leven hun leven op een individuele manier. Hierbij maken zij ook gebruik van verschillende dagprogramma's. De cliënten kunnen lastig communiceren, waardoor er voornamelijk van gebaren en pictogrammen gebruik wordt gemaakt. De focus ligt hierbij op de begeleiding met een stukje verzorgen, hierbij staat de nabijheid creëren centraal. Binnen woning 61 werken collega's echt vanuit hun zorghart, wat betekend dat de bewoner voorop staat en dat je samen als team werkt aan de gestelde doelen die samen zijn opgezet. Het team van Windhoek 61 is een gemotiveerd team, die het belangrijk vinden om elkaar feedback te geven en elkaar aan te spreken. Het team is momenteel bezig met een teamontwikkeling proces, waarin we er aandacht is voor het werkklimaat en pedagogisch klimaat van de woongroep.

Windhoek 63 is een woning waarin we zorg dragen voor 7 cliënten, waarvan 3 cliënten meerzorg ontvangen. De cliënten leven in een woongroep samen, maar leven hun leven op een individuele manier. Hierbij maken ze ook gebruik van verschillende dagprogramma’s. het bieden van structuur is enorm van belang, bij het ontbreken hiervan kan de onrust bij cliënten leiden tot bepaald gedrag. Het is een diverse groep cliënten waarbij jij je kan ontplooien in zowel begeleiding ‘met de handen op de rug’ als de verzorgende aspecten. De cliënten hebben een matig verstandelijk tot mogelijk meervoudige beperking waarbij de verpleegbehoefte groot is. Daarnaast kunnen onze cliënten gedragsproblematieken vertonen. Dit kan zich uiten in verbaal gedrag, maar ook fysiek gedrag tegen materiaal in de woning. Het team is een gemotiveerd team, die het belangrijk vinden elkaar feedback te geven en elkaar aan te spreken.

Windhoek 64 is een woning waarin we zorgdragen voor cliënten die al op een wat oudere leeftijd zijn en een lichte tot ernstig verstandelijke beperking hebben. Vanwege het ouder worden hebben ze meer behoefte (gekregen) aan ondersteuning, verzorging of verpleging. Soms kan er sprake zijn van lichte gedragsproblematiek die al dan niet samenhangt met het verouderingsproces. Voor de cliënten is duidelijk wat ze wél, maar ook niet willen. De focus ligt hier echt op de verzorging met een stukje begeleiden. Ons doel is om te zorgen voor een omgeving die aansluit bij de specifieke vragen van de ouder wordende cliënt. We streven er naar om een rustige en huiselijke sfeer te creëren waar cliënten zich thuis kunnen voelen. Begeleiding moet flexibel zijn door de vaak sterk wisselende lichamelijke en psychische toestand van onze cliënten. Deze hebben ook een belangrijke signalerende rol om tijdig de zorg te kunnen bieden die op dat moment nodig is. Hierbij wordt steeds gezocht naar een balans tussen wat de cliënt zelf nog kan en waarbij deze ondersteuning nodig heeft. Er is specifiek aandacht voor het levensverhaal van onze cliënten die al een heel leven achter de rug hebben, maar ook vragen rondom zingeving en eindigheid.

Jouw baan
Als begeleider op de woning van de Windhoek, heb je de verantwoordelijkheid samen met het team, voor onze bewoners. Dagelijks ben je bezig met het welzijn van onze cliënten en zorg je ervoor dat ze een prettige woonomgeving hebben. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht en enthousiasme. Je weet een balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen goed. Je bent goed in staat om invulling te geven aan de hoge begeleidingsintensiteit waar onze bewoners om vragen waarbij een open en cliëntgerichte houding centraal staan. Als cliëntbegeleider werk je veel samen met je collega’s en zorg je samen voor een prettige werksfeer.

Jij…
… bent een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke cliëntbegeleider die samen met ons vorm wilt geven aan onze vragen en behoeften.
… richt jouw werkzaamheden vooral op onze cliënten, samen met collega’s dagbesteding en de woongroep. Een goede klik met onze cliënten is erg belangrijk.
communiceert duidelijk en staat stevig in je schoenen. Ondanks dat je geconfronteerd kunt worden met fysieke en verbale agressie, weet je de cliënt nabijheid te bieden.
… bent sterk in het observeren en analyseren van moeilijk verstaanbaar gedrag en weet tijdig te anticiperen op de hulpvraag, indien nodig ga je de-escalerend te werk. Hierbij laat je zien dat je creatief en flexibel bent, zodat de cliënt dé ondersteuning krijgt die op dat moment het beste past.
… bent een betrokken cliëntbegeleider, de cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, het plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad.
… hebt geduld, kunt de rust bewaren en kijkt naar het beste voor de cliënt. Hiervoor werk je nauw samen met jouw collega begeleiders, senior begeleider, teamleider en gedragskundigen. Als team gaan jullie voor de hoogst haalbare kwaliteit!

Houd er rekening mee dat je binnen de Windhoek alle diensten dient te gaan werken, met uitzondering van de actieve nachtdienst. Slikprotocol en veilig gebruik van de tillift zijn vereist en kunnen intern behaald worden.

Jouw achtergrond…
  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3IG, niveau 4 of HBO niveau;
  • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.

Wij…
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 of 40; afhankelijk van het opleidingsniveau; (min. €2.110,- max. €3.154,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband).
  • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • De Windhoek in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud begeleider gehandicapten zorg kun je contact opnemen met de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.