DeSeizoenen zoekt een

Begeleider GHZ combinatie 'wonen/werken', uren in overleg, Oploo

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Bronlaak is een unieke woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen op een prachtig landgoed. Bronlaak is één van de locaties van DeSeizoenen waar mensen samen wonen, werken en leven. We werken vanuit de antroposofische mensvisie die talenten en wensen ziet in plaats van beperkingen. Je voelt op Bronlaak de saamhorigheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de gemeenschap en levert een waardevolle bijdrage. Of je er nu woont of werkt: je doet ertoe, je bent van waarde. In zo’n warme, veilige gemeenschap, waar je gezien wordt kun je tot ontwikkeling komen.

Elke bewoner werkt en leeft op zijn eigen niveau, passend bij zijn talenten en persoonlijke ontwikkeling.
Ben je klaar voor een leuke en uitdagende baan waar al je kwaliteiten geprikkeld worden, dan biedt Bronlaak je de volgende unieke combinatie werkplek.

Begeleider GHZ werkzaam in een combinatie ‘wonen/werken’
In woonhuis ‘Willehelm’ wonen 7 ouder wordende bewoners. De bewoners houden van een voorspelbaar dagritme dat eenieder op hun tempo volgt. Binnen de woning bestaat jouw werk uit dagelijkse verzorging en ondersteuning bij ADL.

Nadat de bewoners in de ochtend naar hun werk zijn gegaan, vervolg je je dienst in het werkgebied “het Hofje” dat zich ook binnen de woning bevindt. Je leest een verhaal, maakt een wandeling of gaat naar de ouderen euritmie. Je geniet van de kleine dingen die je samen met de bewoners doet.

Binnen woonhuis ‘Willehelm’ werk je altijd samen met een collega, daarbij word er nauw samengewerkt met de buren van de woning de Baldur. Je bent uitwisselbaar tussen beide woningen en werkt daardoor samen en niet alleen.

Samen met de bewoners maken wij de dagen betekenisvol en geven wij zin aan de dag!

Jij biedt ons jouw talent en professionaliteit en wij bieden:
  • Hechte samenwerking in een leuk professioneel team en een mooie werkomgeving.
  • Contract uren in overleg.
  • Salaris conform CAO-GHZ FWG 35 of FWG 40, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring .
  • Alles wat is afgesproken in de CAO, o.a. vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, pensioen en reiskosten.
  • Mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. via ons eigen opleidingscentrum.
  • Extra: bedrijfsfitness met hoge korting en fietsplanregeling.
  • Een meeloop moment om kennis te maken met de bewoners en de sfeer

Wat vragen wij van jou?
Jij hebt een groot hart voor de bewoners en wil graag van elke dag een mooie dag te maken voor de bewoners en je collega's. Jij hebt het talent om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden in hun welzijn en ontwikkeling. Je bent creatief in het vinden van passende activiteiten voor de bewoners binnen de bestaande dag structuur. Jij ziet een uitdaging in het leren kennen van onze bewoners. Jij voelt goed aan wat iemand nog kan leren, hebt het geduld om dit over te brengen en neemt daarvoor de tijd en bent in staat om de bewoners zelf te laten ontdekken, leren en laten doen. Hiervoor beschik je over een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn op minimaal niveau 3 of 4.

Een geintje op z’n tijd houdt het luchtig, zowel met bewoners als met je collega’s. Je weet hoe je een gezellige sfeer kunt maken en houden. Je bent pro-actief en doet graag dat stapje extra.

Hebben we je geprikkeld?
Solliciteer dan snel via onze site, waar je jouw motivatiebrief en CV kunt uploaden.

Heb je eerst nog vragen? Bel gerust met Ankie van Ansem, tel. 06-82568466. Tijdens haar vakantie kun je van 21 juli tm 18 augustus contact zoeken met Simone Broens, tel. 06- 51637400.

Wie zijn wij:

Wij zijn DeSeizoenen. In onze zes woon- en werkgemeenschappen begeleiden en verzorgen we zo’n 600 bewoners met een verstandelijke beperking. We geloven dat elk mens unieke talenten en mogelijkheden heeft. Daarom denken we graag in mogelijkheden: we kijken voor elke bewoner wat de beste oplossing is.

Wil je meer weten over de locatie Bronlaak?

Kijk dan naar de video https://www.youtube.com/watch?v=Xk8xLZslaPs&t=47s en op de website van Bronlaak https://deseizoenen.org/bronlaak/

Of meld je aan voor een rondleiding op Bronlaak. Klik hier voor de datums https://deseizoenen.org/actueel/rondleiding-kom-kijken-op-overkempe-of-bronlaak