PSW zoekt een

Begeleider Graafschap Hornelaan

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Weert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je houdt van diversiteit, van nature ben je een actief persoon en je draagt een ander graag een warm hart toe. Klinkt dat bekend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

PSW Wonen is voor gemiddeld 24 uur per week voor de Graafschap van Hornelaan in Weert op zoek naar een:

Begeleider

Wat ga je doen?

Je werkt vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat'. Jouw verantwoordelijkheid is groot, maar je staat er niet alleen voor. Met collega's en ouders/ verwanten zorg je ervoor dat de cliënten richting en inhoud aan hun eigen leven kunnen geven.

Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid. Je helpt de bewoners op weg naar meer eigen regie over hun leven en maakt participatie in de lokale samenleving mogelijk.
Je kunt snel schakelen, speelt in op de individuele zorgbehoefte en voert ondersteunende en cliëntgerichte werkzaamheden uit.
Naast de dagelijkse begeleiding en persoonlijke verzorging lever je als begeleider een bijdrage aan de uitvoering van de individuele ondersteuningsplannen.

Benieuwd hoe medewerkers van PSW deze functies ervaren? Lees dan hier het interview met Inge Streng-Jorissen (persoonlijk begeleider) of lees hier de ervaringsverhalen van Loes Korsten (persoonlijk begeleider) en Sonja Elbers (begeleider).

De locatie
Het woonbegeleidingscentrum aan de Graafschap Hornelaan in Weert biedt begeleiding aan vier groepen van 7 cliënten met een licht of matige verstandelijke handicap. De leeftijden liggen tussen de 23 en 70 jaar en bij enkele cliënten is er sprake van bijkomende psychiatrische problematiek. De zorgvragen zijn van uiteenlopende aard: stukje verzorging maar ook aansturing om de zelfstandigheid te vergroten/behouden. Ze zijn allemaal op zoek naar huislijke gezelligheid maar gaan er ook graag op uit.

Wat hebben we te bieden?
  • Een vast contract.
  • Een informele werksfeer en fijne collega's.
  • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
  • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
Wat breng jij mee?
  • Voor de functie van begeleider is een agogische opleiding op minimaal niveau 3 vereist.
  • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
  • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.
Meer informatie?
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact met teamleider Saskia Vorselen. Saskia is te bereiken op telefoonnummer 06 - 53 98 36 64 of s.vorselen@psw.nl.

Direct solliciteren?
Ga naar www.werkenbijpsw.nl en vul het sollicitatieformulier in behorende bij deze vacature.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.