Koraal zoekt een

Begeleider Heerepad 14

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor het team Heerepad 14 (Senioren-LVB) binnen de doelgroep Senioren van St. Anna in Heel, zoeken we enthousiaste collega's.

"De naam van een cliënt is een woord, zijn of haar leven is een heel verhaal…….."
Het begeleiden van cliënten is je passie. Je hebt in meer of mindere mate ervaring en bent toe aan een nieuwe persoonlijke ontwikkeling en ervaring. Je bent in staat om voor gezelligheid, activiteiten en structuur te zorgen. Je hebt zin om met de cliënten een volgend hoofdstuk in hun leven betekenis te geven. Dan zijn wij op zoek naar jou!Over de functie

Je gaat aan de slag als Begeleider van ouder wordende cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB). Daarbij focus je op de kracht, aanleg en talenten van de cliënt en je begeleidt op maat voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat van de cliënt. Tevens ben je Persoonlijk Begeleider van de cliënt, waarbij je een belangrijke en verbindende rol naar familie/verwanten en het team hebt. Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers en artsen.

Samen met je team werk je in een woning met 7 bewoners. Deze bewoners hebben behoefte aan veiligheid, comfort en hun eigen structuur. In totaal zijn er 7 woningen, waarbij 1 teamleider verantwoordelijk is voor deze teams.

Belangrijke thema's zijn het bieden van een passende dag ( invulling/dagbesteding )die aansluit bij de levensfase van de cliënt en zijn of haar veranderende zorg- en levensvragen.Team Heerepad 14 (Senioren - LVB)

De teams van de doelgroep Senioren staan voor passie in het begeleiden van cliënten, om op deze manier samen betekenis te geven aan een volgend hoofdstuk in hun leven. Samen zorgen voor gezelligheid en passende zorg binnen het team en voor onze cliënten. Daar de zorgvragen van onze cliënten zeer divers zijn en hun ontwikkelingsniveau daarnaast zeer wisselend, is het elke dag weer een uitdaging als team voor iedere cliënt passende zorg te bieden. Samen zorgen voor mooie activiteiten en bieden van structuur zijn hierbij een randvoorwaarde.


Wie ben jij?


Je hart ligt bij de ouder wordende cliënt met een licht verstandelijke beperking. Je bent niet alleen een verbinder in nabijheid van de cliënt, maar weet ook de rust te bewaren en houdt rekening met de woonwensen van iedere cliënt en zijn omgeving. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel.

Je hebt een sterk inlevingsvermogen, je signaleert en kijkt/handelt naar wat voor de cliënt werkt. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is zelfinzicht belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

En verder...
  • Ben je in het bezit van een relevante MBO niveau 3 of 4 opleiding of HBO diploma, zoals Social Work, Pedagogiek, SPW, MMZ, Verpleegkundige, Verzorgende of IG'er. Ben je 3e jaars student voor een beroep in de zorg op niveau 4 of 5, dan nodigen we je graag uit om te reageren.
    Ben je woonachtig in België? Met een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie? Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg. Van harte welkom om te reageren.
  • Ben je bij voorkeur een ervaren begeleider in de zorg.
    Ook met minder ervaring op de teller gaan we graag met je in gesprek! Inzicht en kennis van mensen, begeleidingstechnieken, adequaat reageren in rustige en niet stabiele situaties, is van belang.
  • Ervaring in de ouderenzorg, met psychiatrie en/of dagbesteding is een pré.

Wat bieden wij?


Een uitdagende functie in een hecht team met een prettige werksfeer. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. We bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen. Daarnaast krijg je direct een vast dienstverband!

Contractduur en -vorm (vast/flex) is bespreekbaar o.b.v. jouw wensen.
  • Je salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie en is gebaseerd op FWG 35 of FWG 40: min €1.861 en max €2.902 bruto per maand (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
  • Bij de start krijg je een interne buddy naar keuze. Iemand die je gevraagd en ongevraagd helpt om de start goed te laten verlopen.
  • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, en eindejaarsuitkering.

Meer informatie

Nieuwsgierig? Of heb je vragen over deze veelzijdige doelgroep en/ of functie? Neem gerust contact op met May Evason (teamleider Senioren) via 06 - 533 87 547.

Reageren

Wil jij deel uitmaken van ons team? Reageer dan nu en stuur ons je CV en motivatie!