Koraal zoekt een

Begeleider individuele dagprogramma's EVB+ bij St. Anna in Heel

Dienstverband

7 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Koraal locatie St. Anna zoekt voor het team Polderhof 5 begeleiders, die van een uitdaging houden en snel kunnen schakelen. De bewoners hebben vanwege hun complexe zorgvraag extra zorg en ondersteuning nodig. Deze cliënten begeleiden we vanuit individuele dagprogramma's.

Er zijn mogelijkheden voor 7 - 36 uur per week. In overleg bepalen we je contracturen.


Over de functie


Je gaat aan de slag als begeleider voor de doelgroep Ernstig Verstandelijk Beperkt met gedragsproblematiek en bijkomende problematieken. Je draagt zorg voor de kwaliteit van leven van de cliënt. Dagbesteding is een belangrijk onderdeel hiervan. Binnen onze doelgroep zijn diverse cliënten welke vanuit hun complexe zorgvraag extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Deze cliënten begeleiden we vanuit individuele dagprogramma's.

Kenmerkend voor deze doelgroep is dat de begeleiding van onze cliënten een hoge alertheid van jou als begeleider vraagt. Het lukt ons niet altijd om de zorgvraag van onze cliënten te begrijpen. Dit onbegrip kan leiden tot een ontlading, waarbij fysieke als ook mentale agressie kan plaats vinden.

Tevens kan het zijn dat je persoonlijk begeleider van een cliënt bent, met een belangrijke verbindende en coördineerde rol naar de organisatie, verwanten en het team. Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers, artsen en andere disciplines.

Dagelijks werken aan kwaliteit van leven en zorg motiveert je! Belangrijke thema's voor 2023 zijn nabijheid, dagbesteding en teamontwikkeling.


Polderhof 5


Op Polderhof 5 wonen 6 cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking met aanverwante problematieken zoals een hechtingsstoornis, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag. Bij enkele cliënten is sprake van een disharmonisch profiel, dat wil zeggen dat ze een matige verstandelijke beperking hebben, maar sociaal-emotioneel op een laag niveau functioneren.

Alle cliënten krijgen een meerzorgfinanciering; de begeleiding van de cliënten is 1:1. Bij de cliënten op Polderhof 5 is gedragsproblematiek dominant. Ze hebben continu de begeleider nodig in hun directe nabijheid en aansturing om de dag door te komen. Dat houdt in dat zowel cliënt als omgeving als totaal benaderd wordt en dat er tegelijk intensief aan ontwikkelings-, sociale, fysieke en psychologische factoren gewerkt moet worden. Elke cliënt heeft zijn eigen unieke zorgvraag die vraagt om een persoonsgerichte begeleidingsstijl.

Zij vragen om een juiste balans tussen inspanning en rust, willen veelal begeleiding in directe nabijheid en kunnen op veel gebieden niet zelfstandig functioneren. Een voorspelbaar dagprogramma vanuit een vertrouwde locatie en bekende begeleiders is een vereiste.


Wie zoeken wij?


Je bent een verbinder in nabijheid van de cliënt. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust en veiligheid. Uiteraard blijf je betrokken en aanwezig. Tevens ben je een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. Je bent een doorzetter.

Indien nodig, kun je ook gas terug nemen en je hebt oog voor de grenzen van cliënt, collega's en zeker ook jezelf. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling.

En verder..
 • Je hebt enige ervaring met gedragsdoelgroepen.. Daarbij is inzicht en kennis van begeleidingstechnieken, in zowel rustige als niet-stabiele situaties van belang.
 • Je beschikt over een relevante MBO opleiding of je studeert in het 3e of 4e leerjaar.
 • Ben je woonachtig in België? Je hebt een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie. Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg.
 • Je beheerst de Nederlandse taal.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt.

 • Salaris: afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie, inschaling volgens CAO Gehandicaptenzorg in FWG 40 of 45.
  FWG 40: min €2.236 en max €3.154 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
  FWG 45: min €2.381 en max €3.452 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
 • Contract: je krijgt direct een vast dienstverband.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, reiskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling, vakantiegeld en eindejaarsuitkering (8,33%. Wie bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Contract: mogelijkheid voor een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.
 • Contracturen: het aantal uren is in overleg te bepalen.

Over Koraal


Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze cliënten en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt ons in staat om cliënten en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners.

Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg).


Meer informatie


Neem gerust contact op met Sendy Rutjens (teamleider EVB+) via 06 - 12040 847.

Voor het werken bij Koraal vragen wij een VOG. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag gevraagd worden aan de voormalig werkgever.


Reageren


Lees jij bovenstaande en denk je: "Dat ben ik en daar ga ik voor!". Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of stap in je persoonlijke ontwikkeling? Heb je zin om een nieuwe verbinding aan te gaan met cliënten en teams die op je kunnen rekenen? Dan maken wij graag met jou kennis.

Wij ontvangen graag je CV en motivatie!